Acció Ecologista exigeix al Consell protegir Les Moles i recórrer contra la sentència del TSJ d'Intu Eurofund

Els ecologistes critiquen la "falta de sensibilitat" de la resolució judicial, que al seu parer buida de contingut les institucions valencianes
22 octubre 2019 19:55h
Els ecologistes defensen el Paratge Natural de Les Moles i es qüestionen una sentència que qualifiquen d'"incomprensible". / @LAMOLANOSTRA

VALÈNCIA (EP). Acció Ecologista-Agró ha exigit aquest dimarts a la Generalitat protegir Les Moles i recórrer contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià que anul·la la Resolució de la Conselleria d'Obres Públiques i Vertebració del Territori del 2016 per la qual es va denegar el projecte Puerto Mediterráneo promogut per Intu Euofund.

Així, critica en un comunicat la "falta de sensibilitat" de la sentència i que buide de contingut les institucions valencianes i la seua capacitat de planificar el territori, fet pel qual demana que el president de la Generaliat "aprofite l'ocasió per a posar en pràctica la declaració d'Emergència Climàtica i rebutjar definitivament el projecte d'Intu".

Els ecologistes defensen el Paratge Natural de Les Moles i es qüestionen una sentència que qualifiquen d'"incomprensible" i que pretén "donar via lliure a una corporació estrangera per a arrasar amb més d'un milió i mig de metres quadrats de bosc".

Acció Ecologista-Agró critica la falta de sensibilitat mediambiental i social de la sentència del TSJ i exhorta el conseller de Territori, Arcadi España, al fet que recórrega contra la sentència i assumisca la iniciativa en el disseny del territori valencià basada en els principis de respecte al medi ambient i reducció de les emissions de CO2 que preveu la declaració d'Emergència Climàtica signada pel Consell l'estiu passat.

Els proteccionistes demanen a la Generalitat que recórrega contra la sentència i que arribe fins on faça falta per a evitar la destrucció de Les Moles, "l'últim pulmó verd de la comarca i un espai utilitzat pels veïns i veïnes de la comarca per a fer BTT, running, senderisme i esports relacionats amb la naturalesa".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next