Acció Cultural reclama al Consell la reciprocitat de TV3 i À Punt 8 anys després del tancament dels repetidors

L'entitat demana "que es complisca la llei" i que no se cedisca al "xantatge de l'extrema dreta"
17 febrer 2019 11:30h
El tancament dels últims repetidors de TV3 al País Valencià va ser al febrer de 2011.

VALÈNCIA. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha reclamat al Consell la reciprocitat entre TV3 i À Punt just quan es compleixen huit anys del tancament dels repetidors de TV3 instal·lats per tot el territori valencià i que permetia que les llars valencianes reberen la televisió catalana. 

El tancament dels últims repetidors de TV3 al País Valencià va ser al febrer de 2011, quan ACPV els va apagar perquè no podien "afrontar les multes que imposava el govern de Francisco Camps" per mantindre'ls.

Hui dia, l'entitat ha destacat la impossibilitat de reobrir aquestos repetidors, perquè els equips estan "obsolets". Així mateix, consideren que comprar-ne de nous seria "una inversió que ACPV no pot assumir" i que "tampoc té sentit en aquest moment": "Ara és necessari que es complisca la llei i, per tant, que s'execute la reciprocitat de les emissions de TV3 i À Punt", han manifestat.

Sobre aquest tema, l'entitat ha acusat l'actual govern valencià de "mantindre la censura imposada pel PP" i creuen que "no hi ha cap raó" per a no posar en marxa aquesta reciprocitat "que no siga la cessió al xantatge de l'extrema dreta".

Per això, han defensat que "és possible tècnicament veure TV3 sense un segon múltiplex", encara que només podria ser aquest canal i no tots els de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la balear IB3. Així, consideren que fer efectiva aquesta possibilitat "evidenciaria la voluntat real del govern valencià de posar fi a la censura de TV3 i al mateix temps assenyalaria la responsabilitat del govern espanyol a fer possible la reciprocitat plena", ha manifestat.

next