L'Acadèmia de Televisió organitzarà un debat a cinc el dilluns 4 de novembre 

Campo Vidal ha assenyalat que es donarà senyal d'emissió a totes les cadenes de televisió i ràdio que ho sol·liciten, així com a qualsevol altre tipus de mitjà o plataforma d'Internet
12 octubre 2019 19:07h
A les quatre formacions que van participar en debats anteriors se suma ara Vox, que compta ja amb una representació "parlamentària significativa". En la imatge, els líders polítics que van intervindre en el debat d'Atresmedia a l'abril. / RICARDO RUBIO, EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió celebrarà el dilluns 4 de novembre un debat a cinc amb motiu de les eleccions generals del 10N. En eixe encontre participaran els representants del PSOE, el PP, Ciutadans, Unides Podem i Vox, i es podrà seguir per tots els mitjans i plataformes audiovisuals que desitgen emetre'l, segons recull Europa Press a partir de declaracions del president emèrit de l'Acadèmia de Televisió, Manuel Campo Vidal, que ha explicat que actualment s'estan desenvolupant les negociacions amb els partits polítics i els mitjans interessats per a tancar els detalls.

Campo Vidal ha destacat que es tracta de la primera vegada que cinc partits polítics intervenen en un debat organitzat per l'Acadèmia de Televisió, ja que a les quatre formacions que hi van participar en el del 2016 se suma ara Vox, que compta ja amb una representació "parlamentària significativa". 

En eixe sentit, el president emèrit de la institució ha assenyalat que el debat tindrà lloc el dilluns de l'única setmana de campanya electoral que s'ha fixat per a aquests comicis, una data que ja tenen reservada els líders de tots els partits polítics. El passat 3 d'octubre, el Comité Electoral del PSOE ja va decidir que el candidat de la seua formació, Pedro Sánchez, participara en un únic debat a cinc –amb Casado, Rivera, Iglesias i Abascal– el dilluns 4 de novembre. El que no aclarien els socialistes era si aquest debat a cinc havia de tindre lloc en una cadena pública o bé en una de privada.

En aquest sentit, Campo Vidal ha incidit que l'Acadèmia de Televisió donarà senyal a totes les cadenes de televisió i ràdio que ho sol·liciten –siguen públiques o privades i estatals, autonòmiques o locals–, així com a qualsevol altre tipus de mitjà o plataforma d'Internet –això inclou xarxes socials com Facebook i Twitter–. 

Campo Vidal ha indicat que encara queda per definir qui serà l'encarregat de moderar el debat, però ha remarcat que allò raonable, mantenint el que s'ha fet en ocasions anteriors, és que siga l'actual presidenta, María Casado; així ho està proposant l'Acadèmia de Televisió en les seues negociacions, que s'estan desenvolupant "amb tota normalitat".

Segons explica Europa Press, en el procés de negociació per a organitzar el debat, l'Acadèmia es reuneix en primer lloc amb representants de les formacions polítiques de manera individual i després amb un representant de cada partit de manera conjunta. Posteriorment hi ha una trobada amb els representants de les cadenes interessades a emetre el debat. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next