L'Abonament Cultural s'estén a sales de cine i teatre privades i permetrà la deducció del 21% de l'IVA

Alguns dels espais participants són el Teatre Olympia, els Cines Lys, el Teatre Micalet i el Teatre Calitx III de Canals
25 juliol 2019 18:42h
Vicent Marzà es reuneix amb els representants de les sales de cinema i teatre. / GENERALITAT

VALÈNCIA. L'Abonament Cultural arriba a les altres sales de cinema i teatre privades per a potenciar la deducció del 21% de l'IVA en la declaració d'Hisenda per als seus abonats. El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, de fet, s'ha reunit aquest dijous amb els representants d'aquests espais que, segons ha afirmat, permetran "democratitzar la cultura".

A la reunió han assistit la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit; el director general de l'IVC, Abel Guarinos; per part del Teatre Olympia, M. Ángeles i Enrique Fayos; Pablo Ramírez en representació dels Cines Lys; del Teatre Micalet, Pilar Almeria; Jacobo Pallarés, d'Espacio Inestable, i Miguel Ángel Cantero, de Círculo de la Escena. 

Aquests són els espais culturals privats en els quals el públic podrà beneficiar-se de les condicions de l'Abonament Cultural Valencià. A aquests, també se sumen la sala Loco Club i el Teatre Calixt III de Canals, així com tots els espais que depenen de Cultura de la Generalitat. 

El conseller Vicent Marzà ha incidit en el fet que la cultura "no és un luxe" i, per aquesta raó, "la democratització cultural i les mesures per a facilitar l'accés a la ciutadania mai s'acaben". "L'Abonament Cultural aplicat a espais privats fidelitzarà més públic i, sobretot, atraurà nous espectadors. Tots guanyem: el sector de les indústries culturals i els usuaris", ha subratllat.

Segons la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, d'aquesta forma s'ha obert "una nova porta d'expansió a la democratització cultural" gràcies als espais privats que s'han sumat a l'Abonament Cultural Valencià. "Són un exemple per a moltes altres sales de concerts, d'arts escèniques i de música que s'hi vulguen sumar", ha afegit.

Tamarit també ha destacat que estan molt satisfets dels primers espais privats que han implantat aquesta mesura i que "ja formen part d'aquest equip de potenciació i aproximació de la cultura a la ciutadania". La secretària autonòmica de cultura ha assenyalat que són sales "ben conegudes" i amb una trajectòria de programacions "més que consolidada".

L'Abonament Cultural Valencià permet una desgravació del 21% de l'IVA en abonaments a diferents espais culturals del territori valencià. Cada espai estableix les seues condicions i facilita les dades a l'Institut Valencià de Cultura dels ciutadans que compren abonaments de teatre, cinema o música dels seus respectius espais adherits a aquesta iniciativa. En l'esborrany de la declaració d'Hisenda de cada ciutadà, apareix aquesta desgravació del 21% dels abonaments adquirits fins a 150 euros. 

next