Ábalos, sobre l'ampliació del port de València: "Estudiarem si cal una nova declaració d'impacte"

El ministre de Foment en funcions assegura que "es farà allò que calga des del punt de vista legal" i amenaça que si no val l'actual avaluació ambiental, farien falta "anys per a resoldre la qüestió"
9 octubre 2019 19:48h
El ministre de Foment en funcions ha manifestat la seua posició sobre l'ampliació del port de València: "Cal combinar racionalment i responsablement el creixement econòmic amb la sostenibilitat". / PORT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha assegurat aquest dimecres que, pel que fa a l'ampliació del port de València, "es farà allò que calga des del punt de vista legal". Ábalos s'ha pronunciat així en declaracions als mitjans després de l'acte institucional d'aquest 9 d'Octubre, l'endemà que Compromís convocara una roda de premsa exigint que s'ature el projecte fins que no hi haja una nova avaluació ambiental.

Ábalos ha reconegut que "hi ha un debat al voltant de la vigència de la declaració d'impacte ambiental" –que, segons va remarcar Compromís, és del 2007, caduca enguany, és "per a una alternativa concreta" i no es correspon amb el projecte actual–, si bé ha assegurat que "encara està vigent". 

"Estudiarem [el seu departament] amb el Ministeri de Transició Ecològica si és necessari o no fer una nova Declaració d'Impacte Ambiental (DIA)", ha dit, tot afegint que allò que és "motiu de polèmiques" és "si realment per a les obres que pensen fer la DIA actual val o cal fer-ne una altra" després dels canvis en el projecte de l'Autoritat Portuària de València adjudicat a la naviliera MSC.

Amb tot, Ábalos ha advertit que "no hi ha declaracions mediambientals simplificades": "Si una administració posa pegues, si la DIA no val, automàticament passa a 'ordinària' i això significa anys per a resoldre la qüestió". 

Finalment, el ministre de Foment en funcions ha manifestat la seua posició sobre l'ampliació del port de València: "Cal combinar racionalment i responsablement el creixement econòmic amb la sostenibilitat". "Ambdues coses no són incompatibles i ambdues coses interessen a la ciutat de València i a la Comunitat Valenciana", ha conclòs al respecte.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next