Ábalos preveu que el trànsit de l'AP-7 liberalitzada augmente un 30% i ho veu "assumible"

El ministre descarta per ara un ampliació de les vies si el trànsit augmenta molt
29 desembre 2019 13:19h
A finals d'any acaba la concessió en el tram entre Alacant i Salou.  DILEMA / WIKIPEDIA 

BARCELONA (ACN). El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, preveu que el trànsit a l'AP-7 cresca un 30% arran de l'aixecament de barreres en el tram entre Alacant i Salou. La concessió acaba a finals d'any, i el ministre assegura en una entrevista publicada aquest diumenge a 'El Periódico' que l'experiència de la liberalització de l'AP-1 a Burgos indica un creixement en aquesta línia.

"És assumible", afirma el ministre en funcions. Ábalos assegura que "cal abordar el finançament i la sostenibilitat de les vies d'alta capacitat" però admet que per ara no hi ha "cap proposta" concreta sobre possibles peatges tous o vinyetes. D'altra banda, el ministre descarta per ara una ampliació de les vies si el trànsit augmenta molt, i diu que no té cap informació "desfavorable" sobre l'estat de l'autovia.

A partir d'aquest 2020, serà Foment que es farà càrrec de la conservació de la via, que és la més llarga que s'ha liberalitzat mai. "És un fet inèdit en la història dels peatges i de les autopistes", destaca.


next