Ábalos nega que el PSOE vulga repetir les eleccions perquè ja va guanyar i no necessita una altra oportunitat

El secretari d'Organització dels socialistes diu que intentaran "fins al final" desbloquejar la investidura i apel·la a la responsabilitat de Podem 
8 agost 2019 12:34h
Ábalos demana responsabilitat a Podem per a aconseguir la investidura. / EFE

MADRID. El secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment en funcions, José Luís Ábalos, ha assegurat que intentaran "fins al final" que Pedro Sánchez siga investit president i ha negat que tinguen cap interés a repetir eleccions. "Ja vam guanyar les eleccions, no necessitem una segona oportunitat. Potser és a altres que els ve bé però el PSOE és el més interessat que no hi haja noves eleccions", ha afirmat. 

Ábalos insisteix que cal respectar el resultat de les urnes i demana responsabilitat a Podem perquè s'avinga a tancar un acord "programàtic i polític" amb el PSOE i deixe de banda la discussió sobre qui ha de formar part del Consell de Ministres. En la mateixa línia s'ha pronunciat el ministre d'Agricultura en funcions, Luís Planas, que ha insistit que cal un "pas endavant i un esforç" per part de la resta de partits.

Els membres de l'executiu de Pedro Sánchez continuen fent apel·lacions a la responsabilitat de la resta de partits i, especialment, a Podem per a desbloquejar la investidura abans del 23 de setembre. En la visita a unes obres al túnel de Recoletos, a Madrid, el ministre de Foment en funcions ha assegurat que el PSOE és el menys interessat a anar a eleccions. "La ciutadania ja va votar i els representats ens hem de sotmetre al resultat. Cal intentar-ho fins al final per a no alterar la voluntat de les urnes", ha manifestat. 

Ha replicat a Podem i ha dit que no han posat "excuses" per a no tancar un pacte amb la formació de Pablo Iglesias i que per a superar la "desconfiança" el que cal és plantejar un acord "programàtic i polític". "La gent no demana qui forma part d'un Consell de Ministres sinó polítiques que atenguen els problemes del país i que donen estabilitat i certesa", ha manifestat. 

Per la seua banda, el ministre d'Agricultura, Luís Planas, també s'ha pronunciat en aquesta línia. Acompanyat de Pedro Sánchez, s'ha reunit amb representants del sector i ha remarcat la necessitat que hi haja un govern "estable" al més prompte possible. "Cal un govern estable i que siga capaç de fer reformes immediates per a Espanya, que tinga capacitat de preveure el futur i capacitat d'acció", ha valorat. 

next