Ábalos diu que Madrid "no ha tingut interés" en el projecte de la V-21 "més enllà de secundar la petició" del govern valencià 

Els activistes del Forn de Barraca han sigut expulsats dels exteriors del Palau mentre la Generalitat condecorava a títol pòstum la històrica defensora de l'horta Carme Miquel
9 octubre 2019 14:06h
El delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio; el president del PP, Pablo Casado, i el Ministre de Foment, José Luis Ábalos. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Mentre que el govern valencià ha defensat en les últimes setmanes que les obres d'ampliació de la V-21 són competència del Ministeri de Foment, aquest dimecres ha sigut el titular socialista d'aquesta àrea, José Luis Ábalos, qui ha retornat la pilota a la teulada del Consell assegurant que "no és un projecte haja tingut interés més enllà de secundar la petició i la sol·licitud del govern valencià". 

"És un projecte que jo em vaig trobar quan vaig entrar al govern, un projecte del PP perfectament conclòs. Podria haver-lo retardat o retirat però des del govern valencià li donaven suport i, per tant, el govern espanyol, d'acord amb el seu interlocutor, va dur endavant el projecte", ha insistit el ministre.

Així mateix, ha afirmat també que li "estranya" que "secundar la petició del govern valencià es convertisca en un problema per a Madrid". "Madrid no imposa res en aquest cas, res; que s'obliden d'eixa pel·lícula de Madrid i Espanya", ha afegit.

D'aquesta manera, també ha recordat a Compromís i Podem –els únics partits que han demanat que s'aturen les obres– que el Ministeri ja va rebre "les seues consideracions" per a "reformular el projecte" i que així ho va fer. En aquest sentit, ha destacat la rebaixa "de 80.000 a 62.000 metres les expropiacions; la inclusió de la passarel·la de Port Saplatja, i el carril VAO i bus", unes modificacions que Diari La Veu ja va detallar i que, en la pràctica, no rebaixen l'afectació del projecte original.

El Forn de Barraca, expulsat dels actes

Ábalos ha realitzat aquestes declaracions després de l'acte institucional del 9 d'Octubre, en què la mestra i fundadora d'Escola Valenciana Carme Miquel ha sigut condecorada a títol pòstum amb la distinció de la Generalitat. Mentre Miquel –històrica defensora de l'horta que va plasmar la destrucció de La Punta en la novel·la Mataren el verd– era condecorada, els activistes del Forn de Barraca que pretenien protestar davant d'Ábalos han sigut expulsats dels exteriors del Palau.

També han sigut denunciats per, segons la notificació de la Policia Nacional, "portar una pancarta de PVC amb la llegenda 'Sols el poble salva l'Horta' durant els actes que se celebren en el 9 d'Octubre al Palau de la Generalitat". La setmana passada, el col·lectiu també va ser expulsat del míting de Pedro Sánchez a València per irrompre a l'acte demanant a Ábalos que aturara el projecte. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next