Ábalos lamenta que el PP només espere governar amb "nostàlgics franquistes"

El secretari d'Organització del PSOE ha dit que Vox "cada vegada resulta més tenebrós" i planteja "una oferta clarament franquista"
19 març 2019 17:45h
El ministre de Foment ha visitat aquest dimarts les Falles de València. / EFE

VALÈNCIA. El ministre de Foment i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha lamentat aquest dimarts que l'"única esperança" del PP de tornar a governar siga unir-se a un partit d'extrema dreta com Vox, que, al seu parer, resulta cada vegada "més tenebrós" i fitxa candidats "nostàlgics del franquisme".

Després de visitar la falla Almirall Cadarso-Comte d'Altea a València, Ábalos ha fet aquestes manifestacions en el marc d'unes Falles, al seu parer, "clarament electorals" i ha advertit del "temor" dels ciutadans a una "involució democràtica, sobretot perquè hi ha qui ja actua sense cap mena de complexos".

Segons Ábalos, la dreta "fa temps" que està en campanya i "no ha deixat d'estar un sol minut fora de la seua batalla electoral" demanant eleccions i ara que ja hi ha convocatòria, assisteix "amb vertigen" i sense estar en el seu millor moment.

Com a exemple de "llevar-se complexos", ha considerat "increïble que un aspirant a l'alcaldia de Barcelona no és que ja no conega el català, sinó que diu amb orgull desconéixer-lo; és tot un elogi a la ignorància d'una de les senyes d'identitat".

Ha sostingut que Vox "cada vegada resulta més tenebrós", com evidencia mantindre els seus comités en l'anonimat, el seu sistema de finançament d'organització amb "secretisme, que llança candidats nostàlgics de la dictadura i, el que és pitjor, usa persones de l'Exèrcit". Tot el que evidencia, en l'opinió d'Ábalos, "una oferta clarament franquista".

"El problema no seria aquest, perquè efectivament som conscients que hi ha un sector de nostàlgics del franquisme. El problema és quan aquesta formació és l'única esperança del PP per a intentar governar Espanya", ha lamentat.

Segons Ábalos, "ací és on realment es planteja el gran problema d'un partit que ha governat Espanya i que ara mateix per a tornar a governar tota la seua aspiració passa per unir-se a aquest partit d'extrema dreta".

next