À Punt descobreix en una sèrie documental els territoris valencians que han 'enamorat' els directors de cinema

El primer capítol de 'Terres de cinema', dedicat a Peníscola, s'emetrà aquest divendres a la nit i estarà seguit de la pel·lícula 'Calabuch'
3 juliol 2019 13:20h
La primera entrega està dedicada a Peníscola. Després, a partir de les 23.15h, s'emetrà el llargmetratge 'Calabuch', del director Luis García Berlanga. / GAYULO, PIXABAY

VALÈNCIA. Nova estrena en la graella estival de la televisió pública valenciana. Aquest divendres a les 22.25h s'emet el primer capítol de Terres de cinema, una sèrie documental formada per 13 capítols gràcies als quals l'audiència viatjarà per territoris valencians que han sigut escenari de rodatges d'una pel·lícula. A més, després de l'emissió de cada capítol es projectarà la pel·lícula a què fa referència el documental. 

La primera entrega està dedicada a Peníscola. "Un homenatge al mestre Berlanga a Peníscola, una localització de cine que va enamorar el director valencià. Descobrirem l'empremta del cineasta en el poble i en els habitants, i parlarem sobre els canvis que el turisme ha provocat en la zona", es pot llegir en la web d'À Punt. Després, a partir de les 23.15h, s'emetrà el llargmetratge Calabuch, del director Luis García Berlanga.

La sèrie, produïda per L'Andana Audiovisual i dirigida per Fran Ruvira, també passarà pel Baix Maestrat d'Icíar Bollaín [El olivo], la Vall de Gallinera de Marc Recha [L'arbre de les cireres] o la València de Pedro Almodóvar [La mala educación o Dolor y gloria].

next