La 42a Fira del Llibre Antic i d'Ocasió ofereix d'incunables a còmics en 33 casetes

L'esdeveniment, situat en la Gran Via Marques del Túria, continua fins al 24 de març
1 març 2019 19:11h
Des de l'Ajuntament de València es dona suport a aquestes iniciatives per a "fomentar la lectura". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La Fira del Llibre Antic i d'Ocasió de València, que s'ha inaugurat aquest divendres, reuneix en el seua 42a edició 33 casetes, quatre més que l'any passat, que ofereixen al públic des d'incunables a còmics i passant per llibres de totes les temàtiques. L'esdeveniment, situat en la Gran Via Marques del Túria, romandrà obert fins al 24 de març.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, acompanyada del president del Gremi de Llibreters d'Ocasió valencià, José Luis Boado, han inaugurat aquest divendres la fira que compta amb la presència de setze casetes de tot el País Valencià i dèsset de fora,  concretament de Madrid, Barcelona Vitòria, Burgos, Valladolid, Saragossa o Ponferrada.

Boado ha ressaltat que el públic pot trobar des d'incunables –tot llibre imprés abans de 1500– fins a còmics antics, llibres de xiquets i exemplars de totes les temàtiques, des de cuina, caça o medicina passant per revistes, fullets, postals o cartells de diferents èpoques.

Sobre aquest tema, el president del gremi ha explicat que "el problema" és que malgrat haver-hi molta afluència de visitants en coincidir amb les Falles "les vendes, des de fa un temps, han baixat molt", igual que els preus, que des de fa 12 anys han descendit un 50%. 

En la seua opinió, aquest descens en les vendes no és tant per la competència del llibre electrònic, sinó conseqüència que "la gent cada vegada llig menys i els joves han perdut la tradició de col·leccionar llibres". Amb tot, ha confiat que enguany augmenten les vendes gràcies a la campanya de publicitat de la fira que han posat en marxa. "Enguany la gent té ganes que això s'engegue", ha recalcat.

Increment de les casetes

Boado i Tello s'han detingut en una de les casetes a consultar una edició del llibre de medicina de Dioscòrides, editat en castellà a València en 1651. Tello ha ressaltat que aquesta fira està "molt arrelada" en aquestes festes falleres a València, ja que és "la millor data per a obtindre molts visitants". Així mateix, ha ressaltat que l'increment de casetes és "una bona notícia" i demostra que la fira "va en augment".

D'igual manera, la regidora ha ressaltat que des de l'Ajuntament es dona suport a aquestes iniciatives per a "fomentar la lectura" i que permeten "intercanvis", ja que hi ha més venedors de fora del territori que valencians. Així mateix, ha ressaltat que la Regidoria de Recursos Culturals els cedeix exemplars de llibres produïts per l'Ajuntament valorats en 6.000 euros perquè els venguen. D'aquesta manera, es difonen també les publicacions del consistori. "És una ajuda que es retroalimenta i és beneficiós per als dos", ha ressaltat.

La fira està oberta de dilluns a dissabte de 10.30 hores a 14.00 hores i de 17.00 hores a 21.00 hores. Els diumenges i festius la fira començarà a les 11.00 hores.

next