El suport a un pacte de govern entre PSOE i Podem cau al 26,4% 

Segons el CIS, només un 15,8% dels enquestats aproven un govern entre el PSOE, Podem i el suport dels partits nacionalistes no independentistes
10 juliol 2019 13:00h
Un 15,88% dels enquestats prefereixen un executiu del PSOE i Unides Podem amb el suport dels nacionalistes no independentistes, front al 34,1% del passat maig. 

VALÈNCIA. Només el 26,4% de l'electorat prefereix un govern de coalició del PSOE i Unides Podem amb o sense els suport dels partits independentistes. Aquesta és una de les conclusions que s'extrau del baròmetre que aquest dijous publica el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). 

El CIS també recull que, en aquesta coalició, un 15,8% dels enquestats consideren que la millor opció seria que un executiu del PSOE i Unides Podem amb el suport dels partits nacionalistes no independentistes, i amb les abstencions necessàries. No obstant això, aquesta opció tenia el suport d'un 34,1% dels enquestats en el CIS del passat maig. Així mateix, un 10,6% dels enquestats consideren que haurien de governar el PSOE, Unides Podem i els partits nacionalistes independentistes. 

Una altra de les opcions que rep més suport dels enquestats, amb un 20,2%, és la possibilitat que el PSOE forme un govern en solitari, amb suports puntuals d'altres partits –sense concretar quins–, i un 2,2% prefereix que siga amb el suport de Coalició Canària, Compromís, PRC i l'abstenció del PP i Ciutadans. D'altra banda, un 16,1% dels enquestats prefereixen la fórmula de govern entre el PSOE i Ciutadans. 

next