Un equip de 130 tècnics de la Generalitat avaluarà els danys del temporal sobre els habitatges

A partir d'aquest dilluns es desplaçaran al Baix Segura i a la Vall d'Albaida els primers dispositius
15 setembre 2019 16:50h
Els treballs d'inspecció i avaluació de danys dels habitatges afectats pel temporal al Baix Segura i a la Vall d'Albaida són el pas previ a la seua rehabilitació i restauració. / NATXO FRANCÉS, EFE

VALÈNCIA. El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha ultimat la posada a punt de la unitat d'inspecció i avaluació de danys que depén de la Secretaria Autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica.

Martínez Dalmau ha explicat que aquesta unitat "té com a funció valorar la seguretat de les cases perquè les famílies que s'han vist obligades a abandonar les seues llars per les inundacions puguen tornar al més prompte possible". "Per a això, hem de valorar primer els danys ocasionats", ha afegit.

A partir d'aquest dilluns, 16 de setembre, es desplaçaran al Baix Segura i a la Vall d'Albaida els primers dispositius. En total hi ha 130 tècnics preparats i coordinats pel director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Jaume Monfort, que en els pròxims dies es distribuiran en funció de les necessitats que plantegen els responsables municipals.

La ronda de reunions de la direcció dels equips d'inspecció i avaluació s'iniciarà aquest dilluns al matí a l'Ajuntament d'Oriola i, posteriorment, en altres municipis de la comarca. Després continuarà a la Vall d'Albaida, on mantindran una trobada amb representants de l'Ajuntament d'Ontinyent.

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE), durà a terme aquests treballs d'inspecció i avaluació de danys dels habitatges afectats pel temporal de pluges als municipis de les comarques del Baix Segura i la Vall d'Albaida com a pas previ a la seua rehabilitació i restauració.

next