Els xiquets ingressats a l'Hospital de Sant Joan d'Alacant aniran al quiròfan en cotxets elèctrics

La iniciativa ha sigut impulsada pels Serveis de Pediatria i Oftalmologia per a combatre l'estrés dels pacients i contribuir al benestar de les famílies
9 abril 2019 19:08h
Els vehicles estan decorats amb ornaments infantils i estan equipats de llums, sons, diferents velocitats i cinturó de seguretat per a "fer sentir els xicotets ingressats com a autèntics conductors". / GENERALITAT VALENCIANA

VALÈNCIA. Els menors ingressats a l'Hospital Universitari de Sant Joan d'Alacant que hagen de sotmetre's a una intervenció quirúrgica arribaran a partir d'ara al quiròfan al volant de qualsevol dels "dos flamants cotxes" donats pel concessionari Fersán al centre. Els vehicles estan decorats amb ornaments infantils i estan equipats de llums, sons, diferents velocitats i cinturó de seguretat per a "fer sentir els xicotets ingressats com a autèntics conductors".

Així ho explica la Generalitat en un comunicat, en què també conta que els dos vehicles elèctrics de joguet –rèpliques d'un BMW i d'un MINI– compten amb funció de radiocontrol i han sigut donats al Servei de Pediatria "amb la finalitat de combatre l'estrés dels xiquets i xiquetes abans d'entrar al quiròfan". 

Aquesta iniciativa "humanitzadora" i que "contribueix al benestar dels xiquets i xiquetes, així com de les seues famílies", ha sigut impulsada pels Serveis de Pediatria i Oftalmologia de l'Hospital de Sant Joan, en col·laboració amb la citada empresa. 

En la recepció dels dos vehicles han estat presents la gerent del departament, Beatriz Massa, i part de l'equip directiu; la cap del Servei de Pediatria, Mercedes Juste, i la supervisora d'Infermeria, Mayte Ureña. En representació d'Oftalmologia, un dels serveis del centre hospitalari que més pacients pediàtrics inclouran en aquesta iniciativa, hi estaven el cap del Servei, José Ramón Hueso; la cap de la Secció, Encarna Mengual, i la supervisora de Quiròfan d'Oftalmologia, Cecilia Sirvent. 

La doctora Massa ha agraït aquesta "bonica iniciativa ens permetrà substituir el llit d'hospitalització per vehicles i convertirà l'operació en un joc, en una sort de carrera en la qual els xiquets estan al comandament, de manera que ajudarà els més xicotets a perdre la por a una situació que s'ix del quotidià, com és entrar en un quiròfan", ha remarcat la gerent. 

next