Ximo Puig no descarta avançar eleccions tot i que pensa que "el més normal" és que se celebren el 26 de maig

El cap del Consell destaca que el que vol el Botànic és que els comicis autonòmics no estiguen "contaminats" per altres qüestions alienes a la política valenciana
14 febrer 2019 12:30h
El president de la Generalitat, Ximo Puig, junt amb la vicepresidenta, Mónica Oltra, aquest dijous a les Corts. / EFE

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest dijous que no renunciarà mai a la capacitat de poder dissoldre anticipadament les Corts i convocar eleccions autonòmiques, però ha indicat que no vol obrir "cap espai d'especulació".

Segons ha indicat als corredors de les Corts, "el normal en aquestes condicions i arribat aquest moment és que evidentment les eleccions autonòmiques se celebren l'últim diumenge de maig", el 26 de maig, i ha afegit que el problema és que "la contaminació de la política espanyola acabe influint" en la realitat valenciana.

Sobre la possible data de les eleccions generals que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, puga donar a conéixer aquest divendres, Puig ha afirmat que el Consell no ha parlat d'aquesta qüestió i ha incidit que el que vol el seu executiu és que "els valencians definisquen la seua posició política en relació al que ha sigut la gestió del govern valencià i a les perspectives de futur de la Comunitat", així com que el debat "no estiga contaminat amb altres qüestions que no tenen a veure amb la realitat política" valenciana.

En aquest sentit i preguntat per un possible avançament electoral de les autonòmiques, el president ha subratllat: "No rebutjarem res en aquestos moments. Sempre he dit que la capacitat de dissolució de les Corts la té el president, d'acord amb el seu govern i, per tant, nosaltres farem el que toque en funció de l'interés general dels valencians".

A més, ha puntualitzat que s'esperaran a la compareixença de Pedro Sánchez després del Consell de Ministres d'aquest divendres per a, a partir d'aquesta decisió, "analitzar la realitat de la Comunitat".

next