Ximo Puig està segur que les ajudes a l'empresa del seu germà "es van atorgar conforme a la normativa"

El president ha reiterat la confiança en els tècnics de la Generalitat i assegura que si alguna cosa no s'ha fet correctament "tindrà la corresponent sanció administrativa"
27 novembre 2019 11:48h
Ximo Puig reitera la seua confiança en els tècnics de la Generalitat. / TWITTER GENERALITAT

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, està segur que les ajudes a les empreses de comunicació del seu germà, Francis Puig, "es van atorgar conforme a la normativa". "Estic absolutament convençut", ha insistit el president en ser preguntat després de la reunió que ha mantingut aquest dimecres amb el nou ambaixador del Regne Unit, Hugh Elliott.

"Confie absolutament en els tècnics de la Generalitat, que són qui decideixen", ha remarcat, per a assegurar que ell no ha tingut res a veure amb les ajudes. "Sap tot el món que han sigut funcionaris, i que si alguna cosa en algun moment no s'ha fet correctament, tindrà la corresponent sanció administrativa o judicial si correspon", ha reiterat.

Preguntat també per la incoació de l'expedient sancionador per part de la Conselleria d'Economia contra quatre mercantils –una d'elles vinculada al seu germà– per "suposades conductes prohibides per la Llei 15/2007, de 3 de juliol, de Defensa de la Competència" (LDC), el president ha assegurat que no té "ni la més remota idea". 

Al respecte, ha assegurat que "tot això forma part del funcionament de l'administració", i que ell no té res a dir al respecte. "Crec que cal fer les coses bé sempre. Tinc confiança absoluta en els funcionaris de la Generalitat, en la justícia i s'actuarà en conseqüència", ha insistit 

"Erosionar al president"

El president ha considerat que intentar "traslladar permanentment a l'opinió pública aquesta situació és complicat d'entendre, però respecte que cadascú fa l'oposició com vol".

Així, considera que tot es tracta "d'una operació de caire polític del PPCV i altres partits de l'oposició que pensen que eixa és la manera d'erosionar el president". "Crec que s'equivoquen", ha sentenciat. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next