Puig: "L'aliança de les tres dretes i els independentistes ha robat als valencians 1.400 milions d'euros"

El president de la Generalitat retrau a la líder del PPCV que el seu partit haja votat en contra d'uns pressupostos de l'Estat beneficiosos per als valencians
14 febrer 2019 10:57h
El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha sotmés aquest dijous a una nova sessió de control a les Corts. / CORTS

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha lamentat aquest dijous que "la triple aliança entre la dreta i els independentistes ha robat als valencians 1.400 milions d'euros", al mateix temps que s'ha dirigit a la bancada del PPCV en les Corts per a recriminar-los: "Ara ja tenen la política sense complexos i sense vergonya".

Puig s'ha pronunciat en aquestos termes en la sessió de control d'aquest dijous, en resposta a una pregunta formulada per la síndica del PPCV, Isabel Bonig, qui li ha preguntat per les llistes d'espera sanitàries, una gestió que la líder popular ha qualificat de "nefasta" perquè "hi ha més de 66.000 valencians, 8.000 més que en l'anterior legislatura", esperant una operació.

Sobre aquest tema, Puig ha començat la seua intervenció indicant que hui és "un dia especial" per a la societat espanyola i valenciana i ha apuntat a Bonig que "no es pot pujar a la tribuna sense tindre vergonya" perquè "hui la Comunitat continua sent primera pàgina dels mitjans a Espanya per la corrupció del PP", en referència a les informacions conegudes arran de l'alçament del secret de sumari del cas Erial, en el qual està investigat l'expresident de la Generalitat i exministre Eduardo Zaplana.

Així mateix, ha lamentat que "el bloc del 'no' i l'aliança triple de la dreta i independentistes ens han robat als valencians 1.400 milions d'euros", en al·lusió al rebuig aquest dimecres al Congrés del projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2019.

En concret, Puig ha assenyalat que el veto de PP i Ciutadans als PGE costarà als valencians 1.400 milions en inversions i recursos addicionals, així com 5.200 llocs de treball que no es crearan només per la inversió en obra pública.

Els 1.400 milions inclouen, entre altres, l'increment inversor de 449,5 milions; els 281,6 milions de la recuperació de la mensualitat de l'IVA que una reforma legal del govern de Mariano Rajoy havia sostret a les autonomies; els 373 milions de la condonació del deute de la Marina de València; els 237 milions de la flexibilització del dèficit; i els més de 50 milions d'increment en dependència.

next