Diari La Veu del País Valencià
Marzà: La Conselleria d’Educació assumirà el personal no docent que treballa a les aules

VALÈNCIA. La Conselleria d’Educació assumirà el personal no docent que treballa en els centres escolars i que fins ara depenia de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. L’objectiu és fer-se càrrec d’aquests educadors, que acompanyen l’alumnat amb necessitats educatives específiques, per a “agilitzar” totes les qüestions referents a la seua organització i “reforçar l’educació inclusiva”.

Així ho ha assegurat el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, en una entrevista concedida a Europa Press en la qual ha recordat que el traspàs del personal educador al seu departament és una reivindicació de tota la comunitat educativa.

Marzà ha situat l’educació inclusiva com una de les “potes” fonamentals de l’acció que pretén desenvolupar la Conselleria durant aquesta nova legislatura. De fet, hi ha una Direcció General destinada a ocupar-se íntegrament d’aquesta matèria.

“Havíem fet el marc teòric, amb l’aprovació del Decret d’Educació Inclusiva, però ara cal desenvolupar-lo i el primer salt que donarem és la integració del personal no docent, unes 1.500 persones”, de manera que, a més de pagar el salari, com ja es feia, a partir d’ara la Conselleria que dirigeix Marzà serà l’encarregada de la gestió d’aquests professionals, la qual cosa facilitarà qüestions com les substitucions.

A més, el responsable de política educativa del Consell ha recalcat la rellevància dels educadors que “acompanyen els alumnes en situació de major dependència” i aquesta serà una manera que “s’integren en el dia a dia d’una forma més directa i que formen part de l’equip dels centres des de l’inici”.

“És important que totes les persones que treballen en un centre compartisquen la mirada educativa i també assumim el personal no docent que treballa als centres pensant en les famílies, perquè volem que puguen tindre l’atenció a la diversitat necessària i amb una organització millor i global feta des de la Conselleria d’Educació”, afegeix Marzà.

Dins d’aquesta “aposta clara” per l’atenció a les diverses característiques de l’alumnat, el conseller ha subratllat l’augment de personal amb recursos per a fer aquesta atenció especialitzada a través de les aules de Comunicació i Llenguatge i Pedagogia Terapèutica, entre d’altres.

A més, Marzà ha avançat que durant el curs 2019-2020 es notarà “moltíssim que aquests recursos, que abans es quedaven en les etapes d’Infantil i Primària, ara acompanyaran l’alumne en Secundària”.

En aquest sentit, ha assegurat que quan va accedir al càrrec, “l’atenció inclusiva tenia un cert nivell de desenvolupament en Infantil i Primària però aquest era absolutament nul en Secundària”. “Ara, tot i que queda encara molt per millorar, hem treballat perquè aquesta atenció específica no es perda en el salt de l’alumnat a la Secundària”, assenyala el conseller.

Marzà també destaca que l’organigrama de la Conselleria inclou una Direcció General d’Innovació, àrea que s’ha marcat com a prioritària. Així, ha declarat que es concediran ajudes per import de 3,2 milions d’euros a la innovació centrades “en tres eixos bàsics: la coeducació, on ja s’han fet passos com els patis coeducatius però cal augmentar-la; la connexió entre educació i cultura a través del foment de la lectura, i l’activitat física”.

Comparteix

Icona de pantalla completa