Viatjar en metro, TRAM i bus de l'EMT de València serà gratis el diumenge 22 de setembre

La Conselleria de Mobilitat i l'Ajuntament de València celebren el Dia Europeu Sense Cotxes i la Setmana de la Mobilitat Sostenible amb l'objectiu de promoure l'ús del transport públic i afavorir hàbits de mobilitat més sostenibles
9 setembre 2019 18:34h
La Setmana de la Mobilitat Sostenible se celebra del 16 al 22 de setembre. / DLV

VALÈNCIA. La Generalitat oferirà servei gratuït de transport públic en Metrovalencia i els TRAM d'Alacant i Castelló de la Plana el 22 de setembre per a celebrar el Dia Europeu sense Cotxe i la Setmana de la Mobilitat. D'aquesta manera, es pretén promoure l'ús del transport públic i afavorir hàbits de mobilitat més sostenibles en el conjunt de la societat.

Amb aquesta mesura, impulsada per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, el servei de transport gratuït s'oferirà en les explotacions de València, Alacant i Castelló de la Plana, en els serveis que gestiona la Generalitat, des de primera hora del matí i fins a la finalització del servei, segons ha assenyalat la Generalitat en un comunicat.

Els viatges en bus, gratuïts tot el cap de setmana

Pel que fa als viatges dels autobusos de l'EMT de València, seran gratuïts durant tot el cap de setmana –és a dir, els dies 21 i 22 de setembre–. La regidoria de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, encapçalada per Giuseppe Grezzi, ha informat que els viatges es podran fer validant la targeta multitítol habitual, que no monetitzarà el trajecte. En el cas de no comptar amb ella, els conductors expediran un bitllet gratuït.

Des de Mobilitat, calculen que aproximadament 400.000 viatgers s'animaran a deixar el cotxe durant eixe cap de setmana i emprar el transport públic i sostenible de la ciutat. 

Actes i jornades sobre la mobilitat sostenible

Al llarg de la Setmana de la Mobilitat, que se celebra entre el 16 i el 22 de setembre, la Generalitat organitzarà diferents actes, així com jornades per a tractar i difondre diferents aspectes relacionats amb la mobilitat sostenible.

A més, la Conselleria de Mobilitat, en col·laboració amb la d'Educació, Cultura i Esport, tornarà a posar en marxa per quart any consecutiu la iniciativa 'Hui descansa el cotxe'.

El lema triat enguany és 'Mou-te i canvia' i pretén que l'alumnat valencià aborde la necessitat d'impulsar propostes per a canviar els seus hàbits cap a una mobilitat més sostenible i s'implique a traslladar un missatge reivindicatiu.

Aquesta proposta compta amb uns premis adreçats a l'alumnat de 14 anys o més, matriculat en el curs escolar 2019-2020 en centres docents de Secundària, Batxillerat i Formació Professional.

Pel que fa a la ciutat de València, la Setmana de la Mobilitat Sostenible estarà plena d'activitats que inclouen espectacles musicals, rutes en bicicleta, cinefòrum i propostes per als més menuts. 

next