Diari La Veu del País Valencià
Tots descendim d’immigrants i de negres

Jo mateix provinc de la immigració interior i, com jo, bona part de la població valenciana que va vindre de la Manxa, Castella, Andalusia, Extremadura, etc., es va mesclar amb els d’ací i ara tenim fills nascuts a la Comunitat Valenciana. Els nostres pares foren expulsats de les terres de l’interior per la maquinària agrícola i els plans de desenvolupament franquistes dels anys 60.

Per la seua banda, molts “autòctons” procedixen dels repobladors que baixaren del nord en el segle XVII, quan expulsaren definitivament els moriscos, i són també fills d’immigrants. Altres vingueren ja en el segle XIII per a repoblar les terres conquerides per Jaume I; fins i tot, ho registraren per escrit en el Llibre del Repartiment, amb noms, origens i bens.

Més encara, per una terra tan fèrtil com la valenciana han passat abans moltes ètnies diferents: jueus, àrabs, visigots, romans, grecs, fenicis… I totes elles han deixat el seu rastre cultural i genètic, com s’ha comprovat en l’estudi de la unitat de Biologia Evolutiva de la Universitat Pompeu Fabra sobre els marcadors genètics de 300 persones representatives de les regions espanyoles. El resultat mostra que els valencians actuals tenen al voltant d’un 15% d’herència jueva, un 13% d’herència morisca i el 72% restant procedix de totes les altres ètnies que han passat per estes terres. Som absolutament mestissos.

I si algú pensa que els ibers eren els vertaders i únics autòctons de la península va molt errat perquè els ibers també vingueren de fora, de fet els primers homo sapiens no arribaren ací fins fa uns 40.000 anys. Abans ja hi vivien els neandertals, que per cert s’extingiren poc després de l’arribada dels sapiens

I d’on venien aquells primers homo sapiens? Per les troballes fòssils sembla que procedien de l’est africà, de la banya d’Àfrica, on aparegueren per primera vegada fa uns 200.000 anys. Indubtablement havien de ser negres perquè el color de la pell està condicionat per la insolació que es rep. Així, a Escandinàvia són blancs, al Mediterrani, morenos i als tròpics, negres. El color és una simple adaptació a les condicions ambientals. I tots som descendents d’ells perquè primer s’estengueren per l’Àfrica i desprès per l’Àsia, Europa, Amèrica i Oceania.

Per tant, és una completa ximpleria creure en la puresa de la raça, especialment a les vores del Mediterrani, o creure’s superior per tindre la pell clara o la butxaca plena. El racisme és ignorància pura i dura, o pitjor encara, interessos i pors amagats darrere les mentides de la superioritat racial. De fet, els antropòlegs moderns ja ni tan sols parlen de races sinó d’ètnies, grups culturals.

Cal dir, a més, als que tiren les culpes dels problemes d’aquest país als immigrants recents, que la CAM o Bancaixa o Canal 9 no les arruïnaren gent de fora, sinó els corruptes del terreny, eixos que governaren durant 20 anys la Comunitat Valenciana i finalment deixaren un deute major de 40.000 milions d’euros, els amiguets d’aquells que fa nou anys deien que el rescat bancari no ens costaria res als contribuents i ara diuen que no es podran recuperar 60.600 milions d’euros. No, la ruïna de la Comunitat Valenciana i d’Espanya no l’han provocada els immigrants, sinó els corruptes d’ací, eixos que molts dels que acusen els immigrants han votat una i altra vegada, mantenint-los en el poder, amb una complicitat vergonyosa.

Per tot això, perquè som pacifistes i perquè els fugitius de les guerres són els nostres germans, nosaltres ens adherim també a les accions del Dia dels Refugiats, el dimarts 20 de juny, per a solidaritzar-nos amb ells i denunciar el lamentable paper que estan jugant els governs de la Unió Eropea i Espanya, que venen armes i compren petroli als països en guerra mentre tanquen les fronteres a les persones que fugen de la guerra…

Comparteix

Icona de pantalla completa