Diari La Veu del País Valencià
Malbaratament de terres, energia, treball i diners al polígon industrial del Pla (Alzira)
En principi, el polígon del Pla no era necessari perquè a 500 metres estava el polígon de la ITV pràcticament buit des de feia anys, com encara està avui. Fou un error que va destrossar al voltant de 1.000.000 de m2 d’horts fèrtils, una superfície tan gran com la del poble veí de Guadassuar, i per descomptat ens va costar molts diners públics.
Terres i diners malbaratats sense necessitat perquè ara per ara el polígon del Pla està tan buit com el de la ITV, ni tan sols un 10% de la seua superfície ha sigut ocupada i en tot ell sols hi ha tres o quatre indústries, com es pot vore en les fotos adjuntes i les imatges de satèl·lit.
No podem ni devem oblidar estes coses, i menys quan el seu enllumenat per totes les parcel·les i el manteniment de jardins i carrers seguixen costant-nos prou diners, també innecessàriament perquè podria racionalitzar-se tal com es fa actualment al polígon de la ITV, on no s’encenen les faroles de les zones que no tenen naus.

Per tot açò, des de La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció, hem presentat un escrit a l’Ajuntament d’Alzira sol·licitant:

  1. Conéixer quant ens costa anualment l’enllumenat del polígon del Pla.
  2. Quant ens costa el manteniment dels jardins, neteja dels carrers i d’altres despeses del Pla.
  3. Que, igual que es fa al polígon veí de la ITV, sols s’encenguen les faroles que estan al voltant de les naus industrials existents i no les que estan en les àrees buides del polígon, que són la gran majoria.
  4. I que els diners que s’estalvien així es dediquen a la substitució paulatina de les faroles situades en zones assolellades del nucli urbà per faroles solars autònomes, que no consumixen electricitat de la xarxa i estalviaran diners públics, de tots/es, i a més serviran com a demostració pràctica de les moltes possibilitats que té l’energia solar a les nostres terres.

Comparteix

Icona de pantalla completa