Diari La Veu del País Valencià
València i Xirivella estaran connectades per carril bici

VALÈNCIA. El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, s’ha compromés a treballar en el disseny d’actuacions per a facilitar “una connexió segura, intuïtiva i directa per als ciclistes que accedeixen a la ciutat des de Xirivella, Alaquàs o Aldaia”. “El carril bici fins al final de l’avinguda del Cid es farà”, ha assegurat Grezzi. No obstant això, el regidor ha explicat que “en aquests moments la prioritat és licitar l’obra del carril bici de l’avinguda del Cid en el tram Tres Creus-plaça d’Espanya, licitació que es produirà en els pròxims mesos.”

Aquesta licitació ha acumulat molts endarreriments per problemes amb la constructora inicial, “que exigia el pagament d’un sobrecost inadmissible per a l’Ajuntament i que va comportar la judicialització de la intervenció, amb el consegüent endarreriment”, expliquen des de Compromís.

Segons Grezzi, una solució intermèdia, mentre arriba la definitiva en forma de carril bici fins al final de l’avinguda del Cid, exigiria habilitar la via de servei d’entrada a València com a ciclocarrer i definir el retorn, per l’interior del barri de la Llum, fins a arribar a la passarel·la i pont d’accés de l’A-3 a València. Dins de València, el punt més complicat en aquests moments es troba a l’altura de l’Hospital General, ja que cal travessar un jardí. Per la seua part, l’Ajuntament de Xirivella hauria de senyalitzar adequadament l’itinerari per l’interior del barri de la Llum.

El pont, un punt negre en mobilitat sostenible

“Acabar el carril bici de l’avinguda del Cid és molt important però el pont sobre el nou llit del riu Túria i la V-30 continua sent un punt negre”, recorda el regidor de Xirivella Ricar Barberà.

A causa de la densitat de trànsit actual de vianants i ciclistes en el pont d’entrada de l’A-3 a València, “és necessari que el Ministeri de Foment projecte i construïsca un nou itinerari segregat per a vianants i ciclistes que connecte els nostres pobles amb la ciutat de València de manera segura i accessible”, afegeix el regidor.

A més, el també portaveu de Compromís Xirivella recorda que, com a mesura provisional i urgent, “el Ministeri de Foment hauria d’elevar les baranes del pont per a augmentar la seguretat dels ciclistes i dissuadir possibles intents de suïcides, com des de l’Alcaldia de Xirivella va reclamar Compromís durant la legislatura passada en reiterades ocasions”.

Unificació de les tarifes

Els regidors de València i Xirivella han coincidit que “la bicicleta és un element més de la mobilitat sostenible a sumar a un transport públic de qualitat necessitat de mesures urgents”. Per això, a més de finalitzar la licitació de la línia d’autobusos Xirivella-Alaquàs-Aldaia (CV-106), consideren que la unificació tarifària del transport públic amb la resta de l’àrea metropolitana que ja compta amb metro “no pot esperar més”.

Per a Barberà, “l’infrafinançament de l’Estat és una burla als valencians i valencianes amb conseqüències desastroses per a Xirivella com aquesta i espere que Compromís siga determinant a Madrid perquè està clar que ni el PSOE ni el PP li donaran solució”.

Comparteix

Icona de pantalla completa