València refinança el deute del Parc Central i aconsegueix un estalvi de 568.000 euros

Ribó reclama la convocatòria del consell d'administració amb l'Estat i la Generalitat, pendent des de finals de març
3 abril 2019 17:30h
El consistori ha refinançat el deute del 4% al 0,9%. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ha aconseguit rebaixar el tipus d'interés de la seua part del deute del préstec sindicat de València Parc Central fins al 0,9%, és a dir, 3,1 punts per baix del que estava vigent fins ara. Es tracta d'una renovació del préstec, que suposa un estalvi de 568.000 euros en els Pressupostos Municipals dels pròxims anys. 

Així ho ha anunciat l'alcalde de València, Joan Ribó, qui ha recordat que, en aquests moments, la part pendent del préstec en vigor ascendeix a 16.666.666 euros, que hauran de ser amortitzats completament al mes de març del 2021. 

Tal com ha destacat Ribó, "després d'aconseguir la reducció del deute municipal en un 50% i el tipus d'interés efectiu de l'1% al 0,235% durant aquest mandat, així com haver aconseguit el sanejament de l'EMT, AUMSA i el Palau de Congressos, que ens ha obert les portes al finançament del Banc Europeu d'Inversions, hui puc explicar aquesta bona gestió econòmica". 

"Hem aconseguit pegar-li la volta a unes finances municipals ruïnoses i estalviar en pagaments als bancs un import que ara es pot destinar a inversions en els barris", ha exposat Ribó. 

Consell d'administració

Al mateix temps, l'alcalde de València i vicepresident de la societat València Parc Central (VPC) ha reclamat al president de la mercantil, el secretari d'Estat d'Infraestructures, Pedro Saura, la convocatòria urgent del consell d'administració pendent des de finals de març. 

Aquest consell d'administració, a més d'autoritzar el refinançament del deute en unes millors condicions per a l'Ajuntament i per a la societat, inclou diferents decisions fonamentals per al futur de VPC i per a la integració del ferrocarril a la ciutat de València. 

Entre la resta d'assumptes pendents que ha destacat Ribó està l'aprovació de l'acord de cooperació entre l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament que permeta l'inici de les obres del canal d'accés finançat al 50% per l'Estat, al 25% per la Generalitat i al 25% per l'Ajuntament. 

També queda pendent l'autorització per a la subhasta de les parcel·les al voltant del parc o la formulació dels comptes anuals del 2018 que haurien d'estar ja formulats des del mes de març, tal com prescriu la Llei de Societats de Capital.

next