València prepara rutes en bicicleta, concursos i espectacles musicals per a la Setmana de la Mobilitat

Els viatges en autobusos de l'EMT seran gratuïts el cap de setmana del 21 i 22 de setembre
4 setembre 2019 17:27h
El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha presentat les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible. / AJUNTAMENT VALÈNCIA

VALÈNCIA. València celebra un any més l'aposta pel transport públic i la sostenibilitat ambiental de la ciutat. La Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible torna a sumar una edició més i tindrà lloc entre el dia 16 i el 22 de setembre, quan tindran lloc diverses activitats a la plaça de l'Ajuntament i altres punts de la ciutat. Algunes, per exemple, inclouen la gratuïtat del transport públic durant el cap de setmana del 21 i 22 de setembre. 

El programa d'aquest nou any ha sigut presentat aquest dimecres pel regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, que ha assenyalat que aquesta cita és per a celebrar que València "està a l'avantguarda en les polítiques de mobilitat". Enguany, aquest festival tindrà com a lema 'Camina amb nosaltres', un eslògan que recorda la conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament que progressivament tindrà lloc a la ciutat. 

"En aquest moment, de tota la conca mediterrània és la ciutat on més s'utilitza la bicicleta, on més s'està reduint l'ús del vehicle motoritzat, on més s'està incrementant l'ús del transport públic, on es fan polítiques decidides de transformació de la ciutat", ha destacat Grezzi.

Activitats per a tots els públics

En aquesta setmana, la maquinària de la ciutat es posa mans a l'obra per a realitzar més de 20 activitats per al públic. Part d'aquesta programació se centrarà en els més menuts, com ara concursos de 'Dibuixa el teu autobús' o 'Dissenya la teua targeta Móbilis', en les quals s'espera que participen 80 escoles de la ciutat. 

El regidor de Mobilitat Sostenible també ha destacat la iniciativa 'Les multes morals de Tonucci', nascudes d'una idea del pedagog Francesco Tonucci. En aquesta proposta, els menors eixiran al carrer i assenyalaran als usuaris les infraccions que estan cometent, però sense interposar-se cap sanció real. 

Aquesta setmana també reserva espai per a les activitats culturals, com la projecció de la pel·lícula Wonderful Losers a Different World, amb entrada gratuïta el dia 19 en la Sala Off. 

El dissabte 21 de setembre tindrà lloc a la plaça de l'Ajuntament la Fira de la Mobilitat Sostenible, un espai per a descobrir totes les iniciatives en aquest sentit que comptarà amb exposicions i proves de vehicles; activitats lúdiques, unflables i circuits. 

El dia 22 de setembre, el Dia Mundial sense Cotxe, tindran lloc diversos passeigs en bicicleta que eixiran de diferents punts de la ciutat. La plaça de l'Ajuntament, que es tancarà només per al transport públic, bicicletes i vianants durant aquest cap de setmana, també acollirà l'espectacle musical 'By Bike at the Opera', on tribut a Queen i es podrà gaudir de l'espectacle acrobàtic 'Artic Cycling Freestyle'. 

Transport públic gratuït

A més, tot el cap de setmana –tant el dia 21 com el dia 22 de setembre, coincidint amb el dia sense cotxes– els que ho desitgen podran viatjar debades en l'EMT. Si validen amb la targeta multitítol habitual no els comptarà el viatge i si no la tenen, els serà entregat gratuïtament un títol de viatge, "perquè el tiquet de viatge també és una assegurança de viatge", ha puntualitzat Grezzi. 

next