Diari La Veu del País Valencià
València pren oficialment el testimoni com a Capital Mundial del Disseny 2022

VALÈNCIA. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha rebut aquest dissabte a Hyderabad (l’Índia) el testimoni de la Capitalitat Mundial del Disseny del 2022, en un acte en què ha remarcat el compromís de la ciutat amb aquest projecte i la seua missió de “projectar aquesta capitalitat cap al futur a través del seu llegat global”.

“El disseny és la palanca de canvi per a activar processos d’innovació en totes les activitats públiques o privades; a la nostra ciutat creiem en el disseny i hem fet un gran esforç per a aconseguir aquesta capitalitat”, ha manifestat l’alcalde davant l’Assemblea Mundial del Disseny, que organitza la World Design Organization (WDO).

Després de donar a conéixer públicament l’elecció de València al setembre, el congrés WDO ha servit per a oficialitzar la designació de la ciutat com a Capital Mundial del Disseny 2022.

“Per a la nostra ciutat, ser Capital Mundial del Disseny el 2022 és tot un repte i una gran oportunitat”, ha dit Ribó, qui ha afegit: “Durant aquests pròxims tres anys, volem que el disseny impregne tots els àmbits de la nostra ciutat i que influïsca en la innovació en els àmbits de l’educació, l’urbanisme, la comunicació, el turisme, la innovació, la cultura, l’empresa i l’ecologia”, ha manifestat l’alcalde.

En el seu viatge a l’Índia, Ribó ha estat acompanyat per la presidenta de l’Associació València Capital del Disseny, Marisa Gallén, i els directors estratègics del projecte, Xavi Calvo i Pau Rausell, a més de representants d’empreses valencianes que són socis de la WDO, com Point i Andreu World, a més de Carlos Ferrando de Closca, que ha impartit una ponència durant la trobada.

Ribó ha aprofitat per a presentar la ciutat de València i el seu sector del disseny davant l’assemblea general de la WDO, al·ludint als habitants, les indústries, la cultura gastronòmica, la sostenibilitat, la història, el bagatge cultural i l’aposta per ser una smart city.

El projecte de València, que inclourà universitats, institucions, professionals, empreses i ciutadans, tracta de promoure el disseny espanyol a escala internacional, però també connectar-lo amb els sectors econòmics, socials i culturals propis; impulsar el desenvolupament sostenible i inclusiu del territori; generar oportunitats de negoci; afavorir la col·laboració i la innovació, i convertir València en un referent innovador més enllà del 2022.

La candidatura de València, articulada al voltant del lema ‘El disseny mediterrani de València. Disseny per al canvi, disseny per als sentits’, reivindica una manera de mirar amb implicacions geogràfiques, però també estètiques, ètiques, filosòfiques i polítiques.

El programa transversal d’eixa candidatura inclou un pla complet d’esdeveniments que abastaran totes les disciplines del disseny –des del disseny industrial al disseny d’espais passant per l’arquitectura i el disseny de serveis i interfícies–. L’objectiu és coordinar la programació amb l’agenda cultural de la ciutat per a impregnar-la de disseny i acostar-la al màxim a la ciutadania.

Així, de gener a desembre, cada mes estarà protagonitzat per un tema global a partir de quatre tipus d’esdeveniments: exposicions, congressos, tallers i xarrades. El focus se centrarà en continguts com el disseny enfront del canvi climàtic; el disseny mediterrani; el compromís del disseny en la igualtat de gènere; la història del disseny; el relat a partir del disseny; el desenvolupament industrial, o el disseny i la natura.

Comparteix

Icona de pantalla completa