El TSJ apunta que "seria molt raonable" que la prostitució es regulara legalment "i en tots els sentits"

Els magistrats s'expressen en aquests termes en una sentència de l'alt tribunal que confirma el tancament d'una pensió de València
27 desembre 2019 13:06h
La sentència en qüestió desestima el recurs contenciós administratiu plantejat contra la resolució de 14 de juny del 2013, de l'Ajuntament de València, que ordenava el cessament immediat de l'exercici de l'activitat de lloguer d'habitacions per temps determinat en fraccions de 30 a 60 minuts en un edifici de Velluters. / EFE, MANUEL BRUQUE

VALÈNCIA (EFE). El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha ordenat el tancament d'una pensió de València en la qual s'exercia la prostitució en una sentència on apunta que "seria molt raonable" que es regulara legalment "i en tots els seus sentits" l'exercici de la prostitució.

Aquesta sentència, del passat 29 de novembre, va ser emesa per la secció primera de la sala contenciosa administrativa de l'alt tribunal valencià, i desestima el recurs d'apel·lació formulat per la propietat de la citada pensió i introdueix condemna en costes.

La sentència en qüestió desestima el recurs contenciós administratiu plantejat contra la resolució de 14 de juny del 2013, de l'Ajuntament de València, que ordenava el cessament immediat de l'exercici de l'activitat de lloguer d'habitacions per temps determinat en fraccions de 30 a 60 minuts en un edifici de Velluters. Tot això, "perquè es tracta d'una activitat clandestina, ja que no van efectuar la preceptiva comunicació ambiental que permeta l'obertura de l'establiment", assenyalava la sentència del jutjat contenciós administratiu número 1 de València.

Les inquilines van manifestar que l'immoble "mancava de qualsevol mesura de seguretat i sanitària, i de les mínimes condicions de salubritat, així com de protecció d'incendis, la qual cosa genera una gran situació de perill davant el tràfec de persones que acudeixen".

La jutgessa de primera instància va concloure: "Ens trobem davant la pretensió de realitzar una activitat sense comptar amb la preceptiva autorització, per la qual cosa resulta obvi que l'Ajuntament en cap concepte podia consentir la continuació de la pretesa activitat, ja que resultava incompatible amb l'ordenament jurídic".

El TSJ entén ara, tal com avança aquest divendres el diari Levante-EMV, que la qüestió central del plet radica a "determinar si, en funció de l'activitat que s'exercita, es precisa la comunicació ambiental".

"Òbviament, aquest assumpte no té per objecte valorar l'activitat de prostitució [...] ni per descomptat resoldre el plet en funció d'un judici crític, estètic o moral sobre la prostitució, cosa que és aliena per complet a la matèria objecte d'aquestes actuacions i sense perjudici que seria molt raonable que es regulara legalment, en tots els seus sentits, un fenomen tan estés com aquest", afegeixen els magistrats en la seua sentència.

El recurs ha sigut desestimat, i s'ha confirmat la sentència dictada, si bé aquesta resolució pot ser novament recorreguda davant la mateixa sala contenciosa administrativa o davant del Tribunal Suprem.

next