Tres joves 'segresten' a Alacant un colom de competició i exigeixen a l'amo 50 euros de rescat

La víctima va accedir a pagar per a recuperar el seu colom, la qual cosa va permetre a la policia detindre els acusats de robatori
20 febrer 2019 10:47h
L'au va ser sostreta d'una casa on el propietari guarda els seus coloms de competició. / EFE

ALACANT. Tres joves de 16 i 18 anys han sigut detinguts a Alacant acusats de sostraure un colom de competició valorat en 1.200 euros i de retornar-lo al seu propietari després d'exigir-li un rescat de 50 euros i un altre colom. Segons fonts coneixedores del cas, el robatori es va produir fa uns dies en un habitatge de la zona nord de la ciutat, on la víctima compta amb un habitatge llogat per a criar coloms, on té alguns en gàbies al pati, entre ells aquest colom de competició, que rep per nom 'Sardina'.

El passat dia 17, la víctima, de 56 anys, va rebre una telefonada amb número ocult d'un home en la qual l'informava que tenien 'Sardina' i que, per a recuperar-lo, havia de pagar 50 euros i donar un altre colom. Van quedar en una gasolinera en l'anomenada zona de las Mil Viviendas, al nord de la ciutat d'Alacant.

Una vegada allí, van acudir els tres joves i van traslladar amb cotxe la víctima fins a un domicili pròxim, on van fer l'intercanvi abans que el denunciant avisara la Policia i aquesta detinguera els tres segrestadors del colom: una dona de 16 anys i dos homes de 18 i 16.

Els detinguts van entregar ràpidament el rescat que acabaven de rebre (els 50 euros i el segon colom, aquest valorat en uns 100 euros) i van oferir "versions inversemblants" als policies sobre els fets succeïts, al mateix temps que s'acusaven els uns als altres de la telefonada a la víctima per a exigir el rescat.

Els tres joves van ser detinguts per un presumpte delicte de robatori amb força i van ser traslladats a la comissaria del districte Nord mentre que, per part seua, l'amo dels coloms creu que, en principi, 'Sardina' es troba en un "perfecte estat de salut".

next