Ribó assegura que l'Ajuntament imposarà sancions greus a l'organització de les paelles universitàries

El festival es va celebrar el passat 12 d'abril sense tindre els permisos pertinents
7 maig 2019 17:09h
El festival de les paelles universitàries es va celebrar aquest abril a la Punta, tot i que mancava d'autorització, i va congregar vora 25.000 joves. / EFE

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat que l'Ajuntament assumirà els tràmits per a sancionar els organitzadors del festival de les paelles universitàries celebrat el 12 d'abril per infracció greu o molt greu de la Llei d'Espectacles, després d'informar la Generalitat que aquestes competències han sigut cedides al municipi.

Ribó, en declaracions als mitjans durant la presentació de la campanya electoral de Compromís al Parc Central de València, ha indicat que l'Ajuntament va remetre l'informe sobre el festival a l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat en entendre que encara no havien sigut traspassades aquestes competències.

Però, segons han explicat fonts de l'Agència Valenciana de Seguretat, el Consell va aprovar la cessió d'aquesta matèria al febrer, després de la firma d'un conveni entre l'Ajuntament i la Generalitat, encara que està pendent la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). No obstant això, des de la Generalitat consideren que el conveni té validesa i que les competències d'aquestes sancions són municipals.

Sobre aquest tema, Ribó ha recordat que l'Ajuntament ja exerceix les competències en sancions lleus, encara que ha precisat que si el consistori ha d'assumir les sancions greus o molt greus "no hi haurà cap problema", ja que manté que cal treballar "en eixa direcció".

L'alcalde va anunciar el passat 25 d'abril que la Regidoria d'Espai Públic i l'advocacia municipal ultimaven l'expedient per a denunciar davant els tribunals el festival que es va celebrar a la Punta, tot i que mancava d'autorització, i que va congregar vora 25.000 joves.

next