Puig veu "extraordinàriament positiu" que Sánchez vulga reunir-se amb els presidents autonòmics

El líder del PSPV vol que hi haja govern com més prompte millor
12 desembre 2019 11:53h
A Puig li sembla positiu que Sánchez es presente de nou a la investidura. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). El president de la Generalitat, Ximo Puig, veu "extraordinàriament positiu" que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, vulga reunir-se amb els presidents autonòmics perquè així "entendrà el que és la realitat plural d'Espanya i el pes que tenen les comunitats en la concepció global del país".

Així s'ha pronunciat Puig en declaracions als mitjans en ser preguntat per la ronda de contactes amb els presidents autonòmics anunciada per Pedro Sánchez després d'acceptar l'encàrrec del rei Felip VI de formar govern.

Al president li sembla "positiu" que haja acceptat acudir a una nova investidura, ja que "la majoria d'espanyols li van donar al PSOE aquesta posició i, per tant, ha de continuar en aquest esforç que està fent des del primer dia".

A més, amb la ronda de contactes amb tots els grups polítics i també amb els presidents autonòmics "entendrà el que és la realitat plural d'Espanya i el pes que tenen les comunitats en la concepció global del país i cadascun li pot plantejar com es veu des de cada comunitat la realitat de la conformació d'aquest govern".

"En el nostre cas, volem que hi haja un govern, que hi haja un govern com més de pressa millor, que les institucions estiguen en ple funcionament, i compta amb el nostre suport perquè això siga com més de pressa millor", ha dit.

next