Puig reitera que fer coincidir les autonòmiques amb les generals "contaminaria" la campanya valenciana

El cap del Consell insisteix que el "més probable" és que les eleccions valencianes siguen l'últim cap de setmana de maig
15 febrer 2019 13:35h
Puig assenyala que allò que ha de prevaldre en la campanya és que hi haja un debat sobre allò que importa als valencians, més enllà dels elements contaminants que puguen existir en aquest debat.

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que, en aquests moments, "no està en el camp de la probabilitat" la dissolució de les Corts i celebrar eleccions autonòmiques anticipades, encara que "així es farà" si s'estima que és "el millor" per al País Valencià.

"La nostra voluntat en aquests moments és, en principi, que se celebren al maig, però és legítima" la possibilitat d'avançar-les, ha indicat Puig en ser preguntat sobre si les faria coincidir amb les generals del 28 d'abril, i ha recordat que les eleccions no s'anuncien, sinó que "quan es convoquen, es convoquen".

El president ha reclamat que hi haja "un debat seré" sobre la política estatal però també l'autonòmica, perquè al seu judici "no és raonable" que es vulguen tapar amb banderes "les vergonyes" de la corrupció de la dreta i que no hi haja "debat real" sobre el que necessita el País Valencià i el que ha suposat l'actual Consell.

"El que vull és que hi haja un debat sobre allò que importa als valencians, més enllà dels elements contaminants que puguen existir en aquest debat", ha afirmat Puig.

En la seua opinió, del que cal parlar en la futura campanya electoral de les autonòmiques és de si es continuarà resolent els problemes dels valencians o es retrocedirà al temps en què aquesta terra va ser "el paradigma de la corrupció".

Ha admés que la data triada per a les generals "pot afectar" la participació, però espera que no ho faça, perquè el que es juga la ciutadania "és molt important" i consisteix a triar entre "mirar cap avant, amb un govern de progrés", o "tornar al passat".

next