Puig voldria que hi haguera govern espanyol al Nadal després d'anys de "massa incerteses"

El president de la Generalitat i líder dels socialistes valencians rebutja una 'gran coalició' entre el PSOE i el PP perquè donaria "més visibilitat" a Vox
12 novembre 2019 12:44h
Preguntat pels resultats de Ciutadans, Puig ha assenyalat que la societat "no ha validat" la posició "frontista i de gir a l'extrema dreta" de la formació taronja. / ANTONIO GARCÍA, EFE

ALACANT (EP, EFE). El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit que li "agradaria" que al Nadal ja hi haguera un nou govern a Madrid perquè "durant aquests anys s'ha transitat amb massa incerteses". "Volem un govern que atenga els interessos dels espanyols", ha sostingut, i ha precisat: "Això significa igualtat entre els ciutadans i singularitat entre les regions".

Puig s'ha pronunciat així en declaracions a la premsa després de presentar en un acte a Alacant l'estratègia valenciana d'intel·ligència artificial. El president ha defensat com a "model d'èxit" l'estat de les autonomies front "a una força que vol acabar" amb el model –en referència a Vox–, perquè "ha funcionat molt millor que el que significa el centralisme", model del qual ha dit que "no és intel·ligent". Per tot això, ha confiat que la "majoria" de les formacions polítiques en el Congrés atenguen l'"interés general".

Preguntat pel finançament, Puig ha considerat que ha de ser una "gran prioritat" de l'estat espanyol "en el seu conjunt", perquè en cas contrari "no es podran prestar els serveis de qualitat". "Ara del que estem pendents és que es puga formar eixe govern", ha reiterat.

Descartada una 'gran coalició'

El líder socialista també ha rebutjat la possibilitat d'una 'gran coalició' entre el seu partit i el PP després de les eleccions generals, com ja va fer aquest dilluns el secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos. Puig considera que eixa aliança donaria "encara més visibilitat" a l'extrema dreta, en referència a Vox. "Crec que això no és oportú, i a més, la ciutadania ha votat majoritàriament un govern progressista", ha remarcat.

Amb tot, ha reclamat a les formacions polítiques anar "més enllà del partidisme" per a arribar a acords i ha confiat que el futur govern atendrà les necessitats valencianes de finançament, una "gran prioritat" per al Consell que ell presideix, ja que, en cas contrari, no es pot garantir "la igualtat de les persones ni els serveis de qualitat".

Una "reflexió profunda" de Ciutadans

Preguntat pels resultats de Ciutadans, Puig ha assenyalat que la societat "no ha validat" la posició "frontista i de gir a l'extrema dreta" de la formació taronja. Per això, considera que el partit "ha de fer una reflexió profunda sobre el que han dit els ciutadans a les urnes" i ha afegit que li agradaria que aquesta formació canviara de posició i tornara als seus orígens, "més centrada", ja que d'aquesta manera hi hauria la possibilitat de "trobar punts d'acord". "Seria beneficiós per a la Comunitat Valenciana i per a Espanya", ha remarcat Puig, tot i reconéixer que aquesta decisió, si de cas, "l'han de prendre ells [Ciutadans]".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next