Diari La Veu del País Valencià
La nova associació veïnal Cuidem Cabanyal-Canyamelar presenta hui els seus principis i línies de treball

VALÈNCIA. La nova associació Cuidem Cabanyal-Canyamelar ha convocat el veïnat del barri aquest dimecres a les 18.30h a la sala principal de l’Ateneu Marítim (al carrer de la Reina, 68) per a presentar els seus principis i línies de treball com a nova associació veïnal del Cabanyal-Canyamelar.

L’associació naix a partir del moviment veïnal que va sorgir com a resposta a l’aprovació del Pla Especial Cabanyal-Canyamelar (PECC), “percebut per diferents sectors del barri com a una agressió per les seues dimensions exagerades, l’escassa
sensibilitat mediambiental que contenia, el perill que agreujara els
fenòmens de gentrificació i turistificació ja visibles al barri, i que
s’haguera dissenyat ignorant altres processos participatius”, argumenten des d’aquesta organització.

Per això, bona part dels continguts d’aquesta assemblea informativa estaran dedicats a intentar actualitzar la informació sobre la situació actual de la tramitació del pla urbanístic i l’efecte de les al·legacions participatives lliurades a l’abril.

Cuidem Cabanyal-Canyamelar explicarà als assistents el resultat de les reunions que han mantingut les darreres setmanes amb diferents regidories de l’Ajuntament de València vinculades amb el PECC.

Durant el procés de constitució i definició com a associació veïnal, Cuidem Cabanyal-Canyamelar ha establit els seus valors fonamentals. Així, la nova associació es defineix com a “independent, feminista, antiracista, participativa i oberta a totes les persones que habiten el barri”. Cuidem advoca pel “dret a la ciutat” i per això “defensarà l’espai públic i l’accés a un habitatge
digne per a totes i tots davant els processos d’especulació, gentrificació, turistificació i elitització que ja estan expulsant veïnat”. “No tolerarem que el barri esdevinga un parc temàtic turístic”, sentencien. En resum, l’objectiu de l’organització és que el PECC “deixe de ser un pla d’urbanisme turistificador, especulatiu i depredador de recursos”.

L’associació també assenyala que defensarà “els drets humans i socials
elementals per als veïns més vulnerables exigint a les administracions
que facen efectius aquests drets, que acaben amb l’exclusió social i la
marginació que encara afecta zones del barri, i que organitzen mediacions
reals als conflictes que això provoca”.

Treballant des d’abans de l’estiu

Ja fa mesos, des d’abans de l’estiu, que un grup de veïns treballa en aquestes qüestions. Amb l’ajuda de la cooperativa de mediació, recerca i advocacia El Rogle es van elaborar participativament 14 al·legacions des d’un angle social, inclusiu i ecològic al nou PECC.

Aquest moviment veïnal va aconseguir facilitar que més d’un miler de persones signaren aquestes al·legacions, amb l’objectiu que l’Ajuntament de València reformulara el PECC en profunditat i hi incloguera aquestes al·legacions. Aquestes al·legacions es van exposar en una assemblea veïnal que va tindre lloc el 2 d’abril a l’Ateneu Marítim.

Comparteix

Icona de pantalla completa