El PPCV ataca de nou amb el conflicte lingüístic: "El Consell aprova mesures per a imposar el català sobre el valencià"

La portaveu d'Educació dels populars, Beatriz Gascó, denuncia que el Consell "ha anat tan lluny en el procés catalanitzador de la llengua valenciana que fins i tot imposen la seua terminologia en contra dels criteris que dicta l'AVL"
18 febrer 2019 11:08h
Gascó assenyala que el govern "s'ha dedicat a sembrar tota una xarxa clientelar perquè desaparega el valencià i s'impose el català". / PPCV

VALÈNCIA. La portaveu d'Educació del Partit Popular a les Corts, Beatriz Gascó, ha denunciat l'aprovació per part del ple del Consell del passat divendres del conveni entre el País Valencià i el Principat d'Andorra per al reconeixement de diplomes i certificats de coneixements lingüístics, perquè "en realitat només serveix perquè més d'un alt càrrec es faça un viatge a Andorra, perquè allí, on es parla català, no se'ns ha perdut res".

Gascó ha considerat que el conveni del govern del Botànic busca "deixar totalment bandejat el valencià i imposar el català". Per a la portaveu del PPCV, "el que pot semblar un tema menor, com és un simple conveni, és un exemple del que ha fet el Consell en aquesta legislatura: seguir el mateix full de ruta que va seguir l'independentisme a Catalunya i abusar del càrrec".

La diputada conservadora ha considerat que "el Botànic ha aprovat mesures en els últims plens del Consell per a catalanitzar la Comunitat, deixant ben lligat el control lingüístic, i imposar el català sobre el valencià". "La setmana anterior es va aprovar la xarxa d'espais lingüístics. Estem davant de nous avanços en el full de ruta dels nacionalistes de Compromís per a catalanitzar la llengua valenciana", ha manifestat.

Sobre la Xarxa Pública de Serveis lingüístics Valencians, que es va aprovar el 8 de febrer, Gascó ha assenyalat que "persegueix controlar tots els serveis lingüístics de la Comunitat Valenciana, veure el que es fa en tots els ajuntaments, en les universitats i en les administracions perquè Compromís conega i controle qualsevol decisió que es prenga respecte a la llengua. Aquest és l'objectiu real: controlar i imposar. Ens sembla preocupant".

Beatriz Gascó ha citat més mesures concretes aprovades aquesta legislatura, com ara l'ordre per la qual s'homologuen els certificats de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià amb la Junta Permanent de Català, l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, l'Institut Ramón Llull i la Junta Avaluadora de Català.

"Han anat tan lluny en el procés catalanitzador de la llengua valenciana que fins i tot imposen la seua terminologia en contra dels criteris que dicta l'AVL anteposant el vocabulari català al valencià. Han anteposat els criteris de l'Institut Ramón Llull, al qual també donen diners, sobre els criteris de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. S'han dedicat a sembrar tota una xarxa clientelar perquè desaparega el valencià i s'impose el català", ha manifestat.

Finalment, la diputada ha assegurat que "des del PP no deixarem de denunciar els atacs constants a la llengua valenciana i l'intent de catalanitzar la nostra Comunitat". "És una acció constant, un ròssec, un gota a gota que sentencia el valencià i imposa el català. No estem d'acord amb aquesta forma política d'introduir el català en la nostra terra i el PP sempre actuarà com a mur de contenció del catalanisme i de l'anhel de Compromís de construir els inexistents Països Catalans", ha emfatitzat Gascó.

next