El Ple de Calp reprova l'alcaldessa del PP per dir que Sánchez és un "profanador" per exhumar Franco

La moció s'aprova gràcies als vots de l'oposició i l'abstenció de dos regidors de Ciutadans, socis de govern d'Ana Sala
12 novembre 2019 12:11h
El Ple va reprovar l'alcaldessa per titlar Pedro Sánchez de "profanador de tombes" gràcies a l'abstenció de Ciutadans. / AJUNTAMENT DE CALP

ALACANT. El Ple de l'Ajuntament de Calp ha reprovat l'alcaldessa, Ana Sala, del Partit Popular, per qualificar el president del govern espanyol de "profanador de tombes" per la decisió de l'executiu d'exhumar les restes del dictador Franscisco Franco. La reprovació de l'alcaldessa, presentada pel grup Defensem Calp, va ser aprovada gràcies als vots dels regidors del PSPV i de Compromís i de l'abstenció dels edils de Ciutadans, que són socis de govern de l'alcaldessa.

Segons explica el diari La Marina Plaza, la moció instava l'alcaldessa a disculpar-se "de forma clara davant els veïns i veïnes de Calp" per unes declaracions que qualificava de "lamentables". El grup Defensem Calp denunciava en la moció les paraules de Sala perquè "assenyalaven com a profanador un ciutadà que, a més, és president del govern, quan la decisió està avalada pel Congrés dels Diputats i ratificada pel Tribunal Suprem".

L'alcaldessa no va penedir-se de les paraules que va penjar en el seu mur de Facebook i que passats uns dies sí que va esborrar i va carregar contra l'esquerra per intentar "criminalitzar" l'equip de govern del PP.

Les paraules d'Ana Sala publicades el 24 d'octubre al seu Facebook centraven la seua ira en el president del govern espanyol Pedro Sánchez, a qui acusava de ser la "pitjor" cosa que "li ha passat a Espanya" i fins i tot atribuïa un delicte tipificat en el Codi Penal. Sala acusava Sánchez de "profanar tombes i cometre sacrilegi" alhora que assegurava que el dirigent socialista no serà "conscient" d'haver fet aquestes dues coses "perquè és ateu".

Una polèmica més

No és la primera polèmica que protagonitza Ana Sala. El febrer del 2016, Sala ja va ser notícia per fer una encesa defensa de la dictadura franquista. En aquell moment, quan no era alcaldessa però sí portaveu del govern local de Calp, va escriure al seu Facebook: "Ni dictadura ni llets. Es vivia de meravella. Jo vaig viure feliç. A Calp. I no tinc cap mal record ni ressentiment ni res d'això que ara alguns volen ressuscitar".

Fa pocs mesos Ana Sala també va ser notícia per una proposta controvertida. A l'estiu, l'alcaldessa de Calp va impulsar una moció perquè el Ple proclamara la Mare de Déu de les Neus "alcaldessa perpètua" de la localitat.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next