Sánchez i Iglesias escenifiquen al Congrés les diferències que allunyen l'acord PSOE-Unides Podem

El candidat socialista demana al líder morat l'abstenció si finalment els dos partits no arriben a un acord per a conformar un govern de coalició
22 juliol 2019 19:52h
Sánchez i Iglesias han evidenciat les diferències que han dificultat fins ara l'arribada a un acord de govern. / RICARDO RUBIO / EP

VALÈNCIA. El candidat socialista a la investidura, Pedro Sánchez, s'ha avançat a la possibilitat que el PSOE i Unides Podem no arriben a un acord de govern i ha emplaçat al grup parlamentari que lidera Pablo Iglesias a facilitar la seua investidura tot i que no pacte l'executiu.

Durant el seu torn de rèplica, Sánchez ha assenyalat que si no arriben a un acord de govern "es pot arribar a un govern d'investidura" i evitar una investidura fallida com el 2016. El candidat socialista ha reiterat que el seu posicionament inicial és el d'un "govern de coalició" però ha recordat que si no hi ha entesa, finalment es poden obrir altres escenaris per a facilitar la investidura. 

Sánchez ha alertat Iglesias del que pot suposar votar en contra de la seua candidatura. "Els dic també que mediten el seu vot", ha dit Sánchez tot advertint el líder d'Unides Podem que es poden trobar votant junt amb el PP, Ciutadans i Vox impedint un govern socialista. "La mà està estesa. Si ho consideren oportú, aquests dies podem dialogar. Però si no arribem a un acord, els demane que mediten el seu vot", ha reiterat Sánchez.

"No oferisquen un paper decoratiu a Unides Podem"

Durant les seues intervencions, Pablo Iglesias ha demanat a Sánchez "prudència" amb allò que el seu partit ofereix a una formació que el passat 28 d'abril va obtindre la confiança de 3,7 milions d'electors. I és que el líder morat ha retret en la tribuna d'oradors que l'oferta del PSOE atorga a Unides Podem un "paper decoratiu" en l'hipotètic govern de coalició.

"Tenen l'oportunitat de fer un govern d'esquerres. Tenim l'oportunitat de dir a Europa que Espanya pot ser l'alternativa davant l'auge de l'extrema dreta; pot ser una referència mundial d'un govern progressista que pose els drets en el centre", ha etzibat Iglesias a Sánchez.

next