El Palau de Congressos incrementa l'activitat un 34% el 2019 i creix en internacionalització

 El recinte congressual destinarà 2.250.000 euros a noves inversions el 2020
18 desembre 2019 13:32h
Aquest augment del 34% de l'activitat haurà generat a la ciutat un total de 99.386 pernoctacions a València durant el 2019. / WIKIMEDIA COMMONS

VALÈNCIA. El Palau de Congressos de València va incrementar durant el 2019 la seua activitat en un 34% i va créixer en internacionalització un 48%. Així ho ha destacat aquest dimecres el president del Palau de Congressos i regidor de Turisme a l'Ajuntament de València, Emiliano García. L'edil ha destacat que aquestes xifres fan de 2019 "un dels millors anys de la història" del Palau de Congressos i avalen València com una de les destinacions "capdavanteres" en turisme congressual. 

Segons un comunicat, les dades s'han fet públiques en el balanç anual del Palau de Congressos juntament amb la seua directora, Sylvia Andrés. Segons els resultats presentats per l'entitat, aquest augment del 34% de l'activitat haurà generat a la ciutat un total de 99.386 pernoctacions. A més, el president del Palau de Congressos ha precisat que "el 61% dels congressistes procedeixen de fora del nostre país, la qual cosa situa el recinte congressual com a referent del turisme de congressos a nivell mundial". 

Respecte a la situació financera de l'entitat, el recinte congressual garanteix la seua solvència econòmica i preveu a final d'any un resultat econòmic d'1.630.000 euros. Destaca a més la cancel·lació, a l'agost d'enguany, del deute financer que ascendia a 2.243.000 euros. Per a la directora gerent del Palau de Congressos, Sylvia Andrés, "aquestes dades són el resultat d'un intens treball de l'equip, que ha contribuït a consolidar el lideratge del Palau de Congressos de València a nivell internacional". 

Al llarg de 2019, l'informe d'actuacions revela que l'equip del Palau de Congressos ha realitzat més de 800 visites comercials i ha presentat 198 candidatures d'esdeveniments. Tot això ha afavorit la cartera futura, que actualment compta amb uns 70 esdeveniments confirmats fins a l'any 2022, que generaran 125.348 pernoctacions a la ciutat. 

Emiliano García ha reconegut el treball que des de la Regidoria, la Fundació Visit València i el Palau de Congressos es duu a terme per a "reforçar la marca València en el mercat internacional" i que, en la seua opinió, "es tradueix en els excel·lents resultats del balanç". 

El Palau de Congressos ha destinat aquest any 345.000 euros en inversions, amb l'objectiu d'enfortir el potencial de l'edifici i continuar contribuint a l'augment de la satisfacció dels congressistes. El 33% de les inversions han sigut destinades a l'adquisició de tecnologia d'avantguarda, a fi de mantindre la competitivitat de l'edifici. A més, s'ha ressaltat que en el marc de l'aposta mediambiental que caracteritza l'estratègia del Palau, el 40% de les inversions han sigut sostenibles. 

De cara a l'exercici 2020, s'ha anunciat que el pla inclou destinar 2.250.000 euros noves inversions, que aniran dirigits principalment per a la reposició de les butaques i moqueta. Emiliano García ha assenyalat que "les innovacions previstes l'any vinent milloraran els serveis que el Palau de Congressos ofereix als seus assistents", i ha avançat "plans que utilitzen les noves tecnologies per a convertir-lo en un centre pioner en accessibilitat". 

Al llarg d'enguany, el Palau de Congressos, amb el propòsit d'impulsar la seua tasca de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i enfortir el costat més humà, ha acollit esdeveniments que donen suport a la tasca d'entitats solidàries com: l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), la Casa Ronald València, Surg for All o Formació Senegal. 

Per la seu part, la directora del Palau de Congressos de València ha recordat que des de la seua obertura el 1998, el recinte ha albergat més de 2.900 esdeveniments, amb més 2,2 milions de pernoctacions. Del total d'esdeveniments, 900 han sigut congressos i convencions, en els quals han participat 600.000 delegats. 

next