Oltra: "La situació dels valencians no es posa sobre la taula quan Compromís no està en els debats"

La candidata de Compromís a la Generalitat lamenta que els líders dels partits que opten a governar la Moncloa no van nomenar cap de les reivindicacions de l'agenda política valenciana
23 abril 2019 18:30h
La candidata a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, assegura que quan Compromís no està als debats electorals no es parla dels problemes del poble valencià. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha lamentat que en el debat dels candidats a la Presidència del govern espanyol, emés aquest dilluns en Radiotelevisió Espanyola (RTVE) el que "va quedar clar és que ningú va parlar de la vida dels valencians i valencianes." "Això vol dir que cinc milions d'espanyols i espanyoles no existeixen per als candidats a presidir el Govern d’Espanya", ha afegit Oltra.

La portaveu de Compromís ha assenyalat que en aquest moment en el qual "la Comunitat Valenciana també està immersa en un procés d'eleccions que, suposadament, havien de singularitzar-se en posar-se juntament amb les eleccions generals" ha quedat clar que per als candidats a presidir la Moncloa els temes de l'agenda política valenciana "els interessen poc". "La situació dels valencians i valencianes no està posant-se damunt la taula quan Compromís no està als debats", ha afegit.

Segons Oltra, "va haver silencis absolutament dolorosos, qüestions com la millora del finançament autonòmic que ens està dessagnant a la Comunitat, perquè som l'única comunitat autònoma que està empobrida i paga com una comunitat rica. No és explicable que una persona que viu en Cantàbria tinga 800 euros més a l'any de finançament que una persona que viu ací. Això, multiplicat per cinc milions de persones, són 4.000 milions d'euros menys de finançament que tenim i que trenca la igualtat de drets i de garanties dels drets en el nostre territori".

"I al debat tampoc es parlà d'assumptes tan necessaris per al nostre territori i la nostra economia com el Corredor Mediterrani, el Tren de la Costa, l'accés i la comunicació de l'aeroport d'Alacant amb Alacant-Elx, la situació de la taronja o de la necessitat que el transvasament Tajo-Segura no s'estiga decidint des de l'arbitrarietat, deixant el sud de la nostra Comunitat en una situació d'incertesa i angoixa", afegeix la candidata de Compromís.

Per tant, "el debat d'ahir ha deixat clar que quan no està Compromís no es parla dels temes de la vida dels valencians i valencianes i que som l'únic partit que posa veu als problemes i necessitats que interessen als cinc milions de valencians i valencianes. Som els únics que podem anar a Madrid al Congrés i al Senat a defensar els interessos de la gent que viu ací. Perquè ningú, ni des de Madrid ni des de Barcelona ens diu el que hem de dir, el que hem de pensar o el que hem de fer" assenyala Oltra.

"Des de Compromís ho tenim molt clar i volem manifestar-ho de manera pública, que qui vulga ser el president del Govern d’Espanya i vulga comptar amb els vots dels valencians i valencianes, amb els vots de Compromís, ha de comprometre's per escrit amb este territori. Amb un finançament just per a esta Comunitat, a regularitzar els 24.000 milions d'euros que han xifrat els experts del deute que es deu a l'infrafinançament, a eixe tracte no constitucional, i a unes inversions també en relació al nostre pes poblacional. I des del primer minut exigirem que en les negociacions per a formar Govern d’Espanya que el FLA suspenga immediatament la seua obligatorietat de pagament d'interessos per part d'esta Comunitat per a seure a negociar en la taula", ha conclòs la candidata de Compromís, Mónica Oltra.

next