Oltra defensa el "municipalisme de proximitat" per a "millorar la vida dels nostres veïns"

La candidata de Compromís a la Generalitat destaca que els polítics de la coalició han "demostrat" que són "de treballar dur en les institucions"
31 març 2019 18:42h
Oltra ha defensat que és "bàsic" entendre quines són les preocupacions de la gent en el dia a dia. / COMPROMÍS

VALÈNCIA. La candidata a la Presidència de la Generalitat per Compromís, Mónica Oltra, ha defensat aquest diumenge el "municipalisme de proximitat" que es basa a "treballar de manera honesta per a millorar la vida dels nostres veïns, coneixent bé els problemes de la gent", i ha defensat que els representants polítics de Compromís són "de treballar dur en les institucions".

Així s'ha manifestat la també vicepresidenta del Consell en unes jornades municipalistes que ha organitzat el col·lectiu local de Compromís a Manises (l'Horta Oest) aquest diumenge.

Allí, Oltra ha defensat que és "bàsic" entendre quines són les preocupacions de la gent en el dia a dia i "no deixar-se guiar pels titulars, sinó per les ganes de fer-los la vida més fàcil: amb una nova escola, amb més ajudes a la dependència, llevant el copagament als medicaments, amb els llibres gratuïts".

"Els representants polítics de Compromís hem demostrat que som de treballar dur en les institucions, això s'està notant en els governs i volem continuar treballant des de l'honestedat, des de la proximitat i des de la defensa dels interessos de la gent", ha manifestat la líder de Compromís.

En declaracions als mitjans de comunicació, una vegada acabat l'acte, Oltra ha assegurat que "les polítiques que s'han fet en la Comunitat Valenciana no tenen precedent en la resta de l'Estat". "Tot el sistema de protecció social que en aquests quatre anys s'ha posat en marxa: la renda valenciana d'inclusió, la llei de serveis socials inclusius, el decret que desenvolupa la llei de dependència, tot això és avantguarda a Espanya", ha ressaltat.

"No hi ha cap comunitat autònoma que en aquests moment tinga lleis tan avançades com la dels drets LGTBI o la llei Trans. Tot aquest paquet de protecció social el que marca és un fet diferencial i s'ha fet en la Comunitat Valenciana i no en la resta d'autonomies perquè ací està Compromís. Creiem que aquesta és la garantia que continue el canvi polític que es va iniciar en 2015 i volem que Compromís lidere aquest canvi", ha agregat.

El multipartidisme "és bo per a la democràcia"

A preguntes dels periodistes, Oltra s'ha referit també al multipartidisme que defineix actualment la política espanyola: "En les dues últimes convocatòries electorals de les generals, el Congrés per primera vegada ha sigut multipartidista, on el bipartidisme que venia avançant des dels anys 80 ha retrocedit i encara amb aquest sistema electoral, que està per reformar perquè siga més proporcional".

"Estic convençuda que després del 28 d'abril hi haurà un panorama multipartidista, que no hi haurà majories absolutes, i això és molt important, perquè al final hi ha partits que confonen la majoria absoluta amb el poder absolut", ha agregat.

Per a Oltra, el multipartidisme "és bo per a la democràcia" i, en conseqüència, "els partits han d'instaurar una cultura política del pacte i del diàleg. La inestabilitat que hi ha hagut aquests anys en el govern central té molt a veure en el fet que la societat va per davant dels partits i la societat vol pluralitat, però la majoria dels partits encara no han adoptat una cultura política del diàleg, del pacte, d'escoltar a l'altre i d'arribar a acords i aquest és el gran repte".

"En Compromís tenim un màster en això, escoltar a l'altre, saber que ningú tenim la veritat absoluta, que sempre pots aprendre d'algú que no pensa com tu i que dialogar, transigir i pactar és el fonament de la política", ha agregat Oltra.

next