Diari La Veu del País Valencià
Les oficines Orienta atenen més de 1.200 persones entre l’agost i el novembre

VALÈNCIA (EFE). El servei especialitzat Orienta, que ofereix atenció i assessorament al col·lectiu LGTBI, familiars i afins que requerisquen atenció específica, va prestar entre l’agost i el novembre un total de 1.217 atencions en les tres oficines de les quals disposa, situades a València, Castelló de la Plana i Alacant.

La iniciativa va ser impulsada a l’agost per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i presta els seus serveis tant de manera presencial com per telèfon i correu electrònic. A més, ofereix ajuda a professionals i administracions públiques que ho requerisquen, segons recorda la Generalitat.

El director general d’Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, ha destacat que el servei “ve a cobrir la necessitat d’aquest col·lectiu de comptar amb una cara de l’Administració a la qual adreçar-se, que els done una resposta especialitzada i professional a les diferents necessitats socials que puguen tindre”.

Per això, les mateixes fonts han remarcat que algunes de les prestacions gratuïtes que s’ofereixen són assessorament psicològic –individual, en parella o en grup– així com itineraris especialitzats d’atenció social, que inclouen a més acompanyament personalitzat.

Orienta també proporciona suport legal, orientació laboral i educativa; atenció a la infància i l’adolescència i a les seues famílies; assessorament a persones migrants LGTBI; atenció i ajuda a víctimes de discriminació i delictes d’odi per LGTBIfòbia i així com a les víctimes de violència intragènere, és a dir, en parelles del mateix gènere.

Des d’Igualtat i Polítiques Inclusives han indicat que per a dur a terme el servei, les tres oficines compten amb 23 treballadors especialitzats en l’atenció a aquest col·lectiu, encara que tenen previst realitzar un estudi per a posar en marxa oficines de caràcter itinerant “per a donar un servei més pròxim”.

Quant al perfil de les persones ateses, la majoria té entre 18 i 40 anys. També ha remarcat “l’elevat” percentatge de persones trans, un terç del total, així com persones d’origen estranger, una de cada quatre, dos dels col·lectius “més vulnerables a la discriminació i que requereixen una major atenció”. L’atenció per demarcacions s’ha comptabilitzat en 789 casos en l’oficina de València, 277 a Alacant i 151 intervencions a Castelló de la Plana.

Comparteix

Icona de pantalla completa