Diari La Veu del País Valencià
Amnistia Internacional València, Pedro Zerolo i Ràdio Klara, premis Lambda
RedactaVeu / València

Aquest any, que s’ha centrat en la defensa dels Drets Humans de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals a nivell internacional, Lambda ha volgut premiar el treball que realitza Amnistia Internacional València en favor dels Drets Humans en general i els LGTB en particular. “Hem volgut agrair el suport que sempre ens han mostrat des d’Amnistia Internacional en els actes que hem organitzat, la seua implicació i participació”, ha destacat Mar Ortega, coordinadora general de Lambda.

Ortega ha explicat que altre dels guardons recaurà sobre Ràdio Klara, “un mitjà de comunicació independent, lliure i llibertari, amb el qual compartim lluites i reivindicacions i que des de fa anys és altaveu de les nostres activitats”.

També es premiarà des de Lambda la tasca realitzada per Pedro Zerolo, “un dels activistes LGTB més reconeguts de l’Estat espanyol, sent un dels principals impulsors del matrimoni igualitari i que a més va presidir la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de 1997 a 2003”.

A l’acte de lliurament dels Premis Margarida Borràs, que tindrà lloc hui dimecres 2 de juliol, a les 19h, en el Saló d’Actes del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València (plaça Forn de Sant Nicolau, 4), assistiran representants dels principals partits polítics (PP, PSPV, Compromís, EU i UPyD), els sindicats (Intersindical Valenciana, CCOO i CGT), la cultura (FAPA, Escola Maria Moliner, Col·legi Oficial d’Educadors/es Socials i Acció Cultural del País Valencià), i el món associatiu valencià (CALCSICOVA, Associació d’Expresos Socials, Samarucs, AVACOS, Marxa Mundial de les Dones i Amnistia Internacional).

Els premis Margarida Borràs deuen el seu nom al fet històric esdevingut en la València de 1460, en la persona de Miquel Borràs, conegut com ‘Margalida’ pel seu costum de vestir hàbits i roba de dona en públic. Tal i com es conta en el Dietari del capellà d’Alfons El Magnànim, va ser torturat per aquests fets i penjat a la plaça del Mercat de la ciutat, el 28 de juliol d’aquell any, a mans de la Inquisició. En la seua memòria, com a primera víctima documentada de la transfòbia i homofòbia a València, aquests premis volen promoure la lluita per una societat més diversa, justa i democràtica a través de l’exemple de les persones i institucions guardonades.

El premi d’enguany són tres obres originals de l’artista valencià Antonio Barroso (Xirivella, 1963), que treballa principalment la pintura i la fotografia. Ha participat en desenes d’exposicions tant individuals com col·lectives, i compta amb un gran llistat de reconeixements entre premis i mencions especials.

Comparteix

Icona de pantalla completa