Diari La Veu del País Valencià
EUPV proposarà una reforma de l’Estatut per eliminar l’aforament dels diputats

RedactaVeu / València

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en Les Corts, Ignacio Blanco, ha anunciat la voluntat del seu grup de proposar una reforma de l’Estatut d’Autonomia per eliminar l’aforament dels membres de Les Corts.

“Estem en contra de qualsevol privilegi, i entenem que la justícia ha de tractar a tots els ciutadans per igual. Com que Fabra ahir va manifestar la seua disposició a recolzar la mesura, parlarem amb la resta de grups parlamentaris per fer una proposició conjunta que obligue al PP a reafirmar-se en la votació”, ha explicat el diputat d’EUPV.

Blanco recorda que la iniciativa per a la reforma de l’Estatut d’Autonomia la poden exercir el Consell, una tercera part dels membres de Les Corts, dos grups parlamentaris o les Corts Generals.

“Des d’EUPV anem a adreçar-nos als altres grups parlamentaris de l’oposició per plantejar una iniciativa conjunta de reforma de l’article 23.3 de l’Estatut, de manera que desaparega la referència a l’aforament dels diputats autonòmics”, anuncia EUPV.

I és que per a Esquerra Unida “aquesta figura històrica ja no té sentit, suposa un privilegi injustificat i està sent utilitzada pels presumptes corruptes del PP per retardar l’acció de la justícia contra ells”, afirma Blanco.

Des d’Esquerra Unida critiquen el “patetisme” del PP, que ara apel•la al consens com a única via per a reformar l’Estatut quan fa ben poc ha presentat unilateralment la seua proposta de reforma.

“El PP juga amb l’Estatut per a fer propaganda partidista”, critica Blanco, que desvincula completament l’eliminació de l’aforament de la reducció del nombre de diputats. “La voluntat del PP de barrejar els dos temes és demagògica i amaga la falta de voluntat d’eliminar l’aforament. Parlem de si es manté o no aquest privilegi dels parlamentaris, siguen aquestos 99, 79 o 109”, conclou.

Comparteix

Icona de pantalla completa