Diari La Veu del País Valencià
Cerques treball? Sí, per Internet
RedactaVeu / València

El 30 per cent dels ciutadans del País Valencià utilitza Internet per a cercar treball, segons l’estudi ‘La Societat de la Informació a Espanya’ de la Fundació Telefònica corresponent a l’any 2013.

A més, el document revela que els residents en l’autonomia es perfilen com “dels més actius” quant a l’ús de xarxes socials enfront de la mitjana nacional.

En aquest sentit, el 70 per cent dels ciutadans de l’autonomia valenciana participa en Internet a través de les diferents xarxes socials, enfront del 64,1 per cent de la mitjana de l’Estat espanyol.

Igualment, l’informe ha donat a conèixer, en relació amb el comportament dels usuaris en la seua vida digital, que la digitalització “va més enllà de la mera consulta d’informació” ja que, segons han informat, el 70 per cent de ciutadans han fet ús d’Internet en els últims mesos.

Més connexions des de fora de casa

El director general de Telefònica al País Valencià, Múrcia i Balears, Javier Castro, ha assegurat que la connexió a Internet es fa cada vegada “més fora de l’habitatge habitual o el centre del treball”. A més, ha comentat que el 63 per cent dels ciutadans de les comarques valencianes utilitza Internet a través del mòbil”.

Així mateix, el document reflecteix que l’increment del ‘i-commerce’ ha sigut un altre dels aspectes que “més destaca” entre els ciutadans de les comarques del Sud, Nord i central, els quals “han augmentat” les seues compres a través d’Internet amb un 18,3 per cent, sent els principals productes adquirits els serveis per a viatges i allotjaments amb un 47 per cent.

Respecte a l’equipament tecnològic de les llars de l’autonomia, la tendència ha sigut “ascendent” i “s’ha consolidat” ja que un 70,4 per cent disposen d’ordinador i el 67 per cent tenen connexió a Internet, la qual cosa suposa “quasi sis punts més que en 2012”.

En aquesta línia, la banda ampla continua sent la “principal forma de connexió” en els habitatges amb un 66,5 per cent i el telèfon fix descendeix “lleugerament” entre els ciutadans.

D’altra banda, les xicotetes i grans empreses establides al País Valencià “continuen evolucionant” quant a la implantació i ús de les noves tecnologies. A pesar que el 66,7 per cent dels negocis amb menys de 10 empleats tenen connexió a Internet, solament un 31 per cent de les empreses xicotetes tenen pàgines web mentre que aquest percentatge augmenta fins al 71,7 per cent en el cas de negocis amb 10 o més empleats.

Entre els usos que les empreses donen a Internet destaca la cerca d’informació, activitat que realitza un 95 per cent i l’ús de serveis bancaris i financers amb un 92,3 per cent.

Interacció amb l’administració

Les relacions que mantenen empreses i ciutadans del País Valencià amb les administracions públiques també són arreplegades per l’informe de Telefònica, que assenyala que 1.543.000 valencians van interactuar o van contactar amb les administracions i serveis públics durant el passat any.

“Al llarg de 2013 el País Valencià ha seguit avançant en les línies d’actuació estratègiques i s’ha aprofundit en la centralització de les gestió de les TIC”, ha assegurat Castro. “L’engegada de la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre suposa un exemple d’integració, centralització i aplicació de les noves tecnologies que no solament ha permès estalviar costos sinó que ha impulsat nous projectes que afavoriran una societat i una economia valenciana totalment digitals”, ha destacat.

Així, durant 2013 es van implementar nous programes per a millorar i optimitzar la infraestructura informàtica, com va ser el projecte GVA Cloud que millora la capacitat, la seguretat i la fiabilitat dels sistemes d’informació de la Generalitat. En aquesta línia, s’ha creat el Comitè de Seguretat de la Informació que coordina la informació de les Conselleries i organismes autònoms, tot açò dins de nou model integral de gestió de la ciberseguretat.

Comparteix

Icona de pantalla completa