Diari La Veu del País Valencià
L’Albufera estrenarà una il·luminació més respectuosa amb el medi ambient que només s’encendrà quan detecte moviment

VALÈNCIA. L’Ajuntament de València ha aprovat en el ple d’aquest dijous un nou enllumenat al parc natural de l’Albufera que només funcionarà quan detecte presència i que serà segura per als vianants i respectuosa amb el medi ambient.

La mesura comporta una modificació puntual de l’Ordenança de Protecció contra la Contaminació lumínica del Parc Natural Devesa-Albufera, que ha sigut aprovada amb el vot favorable de tots els grups polítics, informa el consistori en un comunicat.

En concret, el canvi preveu la instal·lació d’abalisament i la il·luminació, que es realitzarà amb columnes de baixa altura (120 centímetres) amb font lluminosa de ‘Led PC Ámbar’. Aquesta instal·lació només funcionarà en cas que es detecte moviment i, en aquest cas, a plena intensitat. Una vegada deixe de detectar-la, quan passen dos minuts, passarà al 50%, i quan en passen quatre, s’apagarà.

Abans de la votació, la regidora del PPCV María Àngels Ramón-Llin ha mostrat la seua satisfacció amb aquest canvi de l’ordenança, “possible gràcies als avanços tecnològics”, i ha destacat que es dona resposta a una petició demandada pels veïns de l’Albufera.

Per part de l’Ajuntament, el responsable de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha agraït el suport de tots els grups i ha explicat que aquesta modificació pretén instal·lar una il·luminació especial que respecte la protecció mediambiental de la Devesa Albufera i, al mateix temps, garantir la seguretat dels veïns.

Comparteix

Icona de pantalla completa