Diari La Veu del País Valencià
L’estil de Sorolla serà l’estandard per a atraure un turisme de major qualitat a València

El pintor Joaquín Sorolla va aconseguir plasmar als seus llenços l’essència de la València més mediterrània. Una essència que aquest març viatjarà fins a la National Gallery de Londres en una exposició retrospectiva que comptarà amb més de 60 obres. Però aquesta no serà l’última exhibició del pintor valencià per terres europees, i és que recorrerà diferents capitals, com ha explicat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, amb l’objectiu de donar a conéixer la ciutat que tantes vegades retratà al públic europeu i promocionar València com a destí cultural.

Amb aquesta i altres iniciatives culturals entre l’Ajuntament de València i la Generalitat es vol “reposicionar i vehicular la marca València” més enllà de les nostres fronteres, per tal “d’avançar cap a un turisme de major qualificat” i de “major valor adquisitiu”. Així ho ha indicat Colomer junt amb la regidora de Turisme del consistori, Sandra Gómez, durant la presentació del nou conveni de turisme entre les ambdues administracions per a 2019, que ascendeix als 350.000 euros, mentre que en 2015 no arribava als 60.000 euros.

Aquest nou conveni –ha exposat Gómez– “valora els trets identitaris i singulars” de la ciutat amb una voluntat “decidida per a sumar esforços i sinergies”, centrades en la cultura, la gastronomia, l’esport –amb la Marató de València com a fita destacada– i el turisme de negocis i congressos –també conegut com a turisme MICE (Meetings, Incentives, Conventions and Exhibitions). Colomer ha ressaltat que “s’han establert les bases per a tindre un relat propi i competitiu” amb la idea “d’avançar en la dimensió i percepció de la qualitat turística”.

Arribar a més públic

En aquesta intenció d’acostar la ciutat a nous públics amb major poder adquisitiu, les obres de Sorolla arribaran també a Atenes, Catània i Lisboa. A més, el 6 i 7 de febrer un grup de periodistes de rellevants mitjans britànics es traslladaran a la capital del Túria per a veure de primera mà els entorns que el pintor va plasmar i, per a Gómez, això suposarà “una translació directa en les seues publicacions”, la qual cosa millorarà la visibilitat internacional de la ciutat. “La cultura és el gran reclam, però també la presentació de tota la destinació”, ha indicat Colomer.

Entre la resta d’accions previstes, els dirigents també han destacat el 30é aniversari de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) i iniciatives gastronòmiques com ara la segona edició del World Paella Day –que en la seua passada edició va arribar a més de 40 països en Twitter– o la presència valenciana a la Fira Gastronòmica de Miami. A més, ha recordat l’estratègia de màrqueting en les ciutats emissores de turistes amb les quals València té connexions aèries.

Gómez també ha aprofitat per a recordar que la ciutat va arribar l’any passat a 65 autobusos de Belfast (Irlanda del Nord) durant dos setmanes a través d’imatges serigrafiades, així com a 25 autobusos de Bolonya (Itàlia). A més, ha subratllat l’aparició de la ciutat en diferents publicacions de viatges i d’estil de vida internacionals i la projecció internacional que va oferir la celebració del dia de la paella.

Comparteix

Icona de pantalla completa