Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València i la Generalitat compartiran informació contra els apartaments turístics il·legals

Aquest divendres, l’Ajuntament de València i la Generalitat signaran un protocol d’acord que establirà les bases de col·laboració entre ambdues administracions per a controlar i fiscalitzar els apartaments turístics de la ciutat i combatre les vivendes destinades per a aquest fi que no es troben dins del marc legal. Així ho han anunciat aquest dimecres la regidora de Turisme, Sandra Gómez, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en roda de premsa, en què han explicat que està previst inspeccionar els pisos turístics per a comprovar si compleixen amb la normativa.

Aquest acord conjunt arriba després que el maig de l’any passat s’aprovara la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, que designa què es pot considerar com a apartament turístic, així com les sancions previstes per a plataformes que anuncien habitatges clandestins o il·legals. Colomer ha exposat que està previst que es faça un calendari conjunt entre la Policia Local de València i l’Autonòmica, junt amb els inspectors de la mateixa Generalitat, per a organitzar les diferents visites als apartaments i vigilar que no hi haja “situacions anòmales o irregulars”. A més, es programarà tot un calendari de treball amb reunions periòdiques per tal que fluïsca la informació.

Les inspeccions, tal com ha indicat Colomer, podran ser tant d’ofici com per la denúncia d’algun veí o veïna, que poden notificar l’existència d’un apartament turístic als cossos de seguretat. Així mateix, el registre autonòmic d’apartaments turístics i la informació de les administracions autonòmica i municipal serà compartit per a “vigilar l’intrusisme en la vivenda turística reglada que tant aporta al nostre territori”, ha dit Colomer.

“Es vol protegir les persones que compleixen amb la normativa, així com la convivència del veïnat en els barris de la ciutat”, ha ressaltat la regidora Gómez, qui ha assenyalat que es fomenta “l’estabilitat i el control” d’aquest sector econòmic. Ambdós dirigents han recordat que no volen confondre les vivendes turístiques reglades amb l’intrusisme o l’economia submergida, són aquestos darrers casos els que volen perseguir.

Comparteix

Icona de pantalla completa