Diari La Veu del País Valencià
El quart Feminari de la Diputació de Valencià ret homenatge a Carmen Alborch

La Diputació de València ha presentat aquest dimecres el programa del IV Feminari, un congrés organitzat per la Diputació de València que “se sustenta en la història i en les genealogies del feminisme valencià per a col·laborar en la construcció del coneixement i el pensament feminista, capaços de donar respostes als nous reptes i realitats”. Si bé les anteriors edicions es van celebrar a principis de juny, enguany el Feminari serà l’1 i 2 de febrer al Centre del Carme.

La vicepresidenta i ministra d’Igualtat, Camen Calvo; el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i la diputada d’Igualtat, Isabel García, inauguraran les jornades divendres a les 16.30 hores. A les 17.00 començarà la sessió inaugural ‘Allò personal és polític’. Ja era habitual que la catedràtica de Filosofia Moral i Política Amelia Valcárcel s’encarregara d’aquest acte, com a ‘padrina’ del Feminari, però enguany no hi podrà estar per raons de salut. Després d’aquesta xarrada, tindrà lloc la primera taula, on la periodista Paloma del Río i l’esquiadora María José Rienda parlaran d”Esport i feminisme: Una relació difícil’.

El congrés continuarà dissabte amb activitats al matí i a la vesprada. A primera hora, a les 10 del matí, l’escriptora Rosa Regàs Pagés i l’activista Ibtissame Betty Lachgar participaran en la taula ‘Feminisme i religions, són compatibles?’. La segona taula del dia, a les 12.30 hores, porta per títol ‘L’aportació del moviment feminista al moviment LGTBI’ i hi participaran els activistes Kika Fumero i Ramón Martínez. A la vesprada, a les 16.30 hores, serà el torn de ‘Femisme i política’, amb l’expert en masculinitats Octavio Salazar i la presidenta del Partit Feminista d’Espanya, Lidia Falcón. L’acte de cloenda anirà a càrrec de la diputada Isabel García. Finalment, a les 20.00 hores, la monologuista Maria Juan tancarà el Feminari acompanyada d’una peça musical de Naira Rodríguez.

Malgrat presentar el programa, García ha exposat que “potser allò més destacat és l’homenatge a Carmen Alborch”. “No ens acostumem a no tindre-la entre nosaltres”, ha manifestat, i ha afegit que “va fer del feminisme la seua bandera”.

A l’edició d’enguany s’han inscrit més d’un miler de persones. D’aquestes, el 30% són de fora del País Valencià, dada que posa de manifest “la consolidació d’aquest congrés com un referent estatal”, tal com han volgut destacar Gaspar i García davant dels mitjans.

Comparteix

Icona de pantalla completa