Diari La Veu del País Valencià
Labora ofereix fins a 25.000 euros a les empreses per cada contracte indefinit que facen a joves

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, oferirà fins a 25.000 euros per cada contracte indefinit que les empreses formalitzen a joves menors de 30 anys inscrits en Garantia Juvenil.

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat aquestes subvencions, que busquen reactivar el mercat de treball entre els més joves. L’import de la subvenció oscil·larà entre els 22.680 euros i els 25.200 euros, segons les circumstàncies personals de la persona contractada, informa l’administració autonòmica a través d’un comunicat.

Labora subvencionarà els contractes indefinits inicials a jornada completa de les persones majors de 16 anys qualificades que estiguen inscrites en el fitxer del sistema de Garantia Juvenil. S’entén que la persona jove està qualificada, precisen, si disposa de certificat de professionalitat, títol d’FP, doctorat, estudis de postgrau, grau o llicenciatura. Cal recordar que, segons les dades de l’última Enquesta de Població Activa, de les 55.922 persones joves desocupades del País Valencià, 4.671 estan qualificades.

A més, el Servei Valencià d’Ocupació subvencionarà també els contractes en pràctiques de persones joves qualificades. D’aquesta manera, Labora respon a les inquietuds dels representants empresarials que sol·licitaven ajudes que no únicament donaren suport als contractes indefinits.

Així, en el cas dels contractes en pràctiques, Labora oferirà entre 10.700 i 11.340 euros segons les condicions de les persones beneficiàries per cada contracte en pràctiques a persones joves aturades qualificades inscrites en el fitxer de Garantia Juvenil. Aquestes ajudes formen part del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha manifestat que, des de Labora, s’espera que aquestes subvencions “ajuden a reactivar la contractació de joves per part de les empreses valencianes”. En aquest sentit, ha animat el teixit empresarial valencià a “comptar amb el talent juvenil per a introduir millores en els processos innovadors”.

Aportació extra de 50 milions

Així mateix, Nomdedéu ha destacat que Labora rebrà una aportació extra de 50 milions d’euros per a fomentar l’ocupació juvenil gràcies a la bona execució que ha realitzat el Consell dels fons europeus destinats a aquest efecte, tal com va anunciar la setmana passada el president de la Generalitat, Ximo Puig. Nomdedéu ha avançat que “aquests recursos extraordinaris permetran augmentar el Pla Avalem Joves un any més i contractar, a través dels ajuntaments, uns 3.500 joves”.

“Som el Servei d’Ocupació Pública que més fons europeus ha executat, la qual cosa ha afavorit que 38.000 joves es beneficien d’aquestes ajudes, dels quals 9.000 han obtingut ajudes per a contractes en l’administració pública, mentre que 24.000 s’han beneficiat de programes de formació que, en alguns casos, també porten aparellats ocupació”, ha afegit.

El responsable d’Ocupació ha recordat que, a més del programa Avalem Joves, la Generalitat ha posat en marxa el pla Avalem Experiència per a afavorir la inserció laboral dels majors de 30 anys. Així mateix, per a joves no qualificats es destina el programa T’Avalem, un taller que alterna l’ocupació i la formació i dona l’oportunitat als alumnes d’obtindre un Certificat de Professionalitat al mateix temps que obtenen un sou pel seu treball.

Comparteix

Icona de pantalla completa