Diari La Veu del País Valencià
El nombre de joves ni-nis cau un 7% al País Valencià

El nombre de joves valencians que ni estudien ni treballen ha descendit un 6,86% en el quart trimestre de 2018, lleugerament per damunt de la baixada estatal (del 6,1%) en comparació amb el mateix període de l’any anterior, segons l’Enquesta de Població Activa (EPA). Es tracta de la quarta autonomia on s’ha produït una major reculada, després d’Extremadura, Madrid i Múrcia, respectivament.

L’evolució per sexes s’ha invertit en dues ocasions durant la crisi. Si poc abans de l’inici de la crisi econòmica es registraven més dones ni-nis que homes, durant la crisi eren els homes els que sobrepassaven les dones. Des de 2016, tornen a ser les dones les ni-nis més nombroses.

Els sí-sí tornen a créixer

L’INE també recull dades sobre el nombre de joves de 16 i 29 anys que estudien i treballen, també coneguts com a joves sí-sí, en contraposició als ni-nis. Durant la crisi, el número d’aquestos joves va descendir.

Si s’observa la comparació dels quarts trimestres entre 2005 i 2018, en 2014 aquest número va caure fins als 564.000 joves. No obstant això, en el quart trimestre de 2018 van augmentar un 16%, fins als 714.500. Encara així, la xifra segueix lluny de la registrada en 2005, any en què els sí-sí superaven la xifra d’1,1 milions de persones.

Comparteix

Icona de pantalla completa