Diari La Veu del País Valencià
Crec que a Toni Cantó l’han vist més en ‘7 vidas’ que per ací i altres 9 frases de Puig en À Punt directe

El magazín vespertí de la cadena pública, À Punt directe, ha rebut aquest dimarts al plató el president de la Generalitat, Ximo Puig. Carolina Ferre i Juan Nieto han conversat amb ell sobre temes tan diversos com la televisió valenciana; els sous de la política; els Pressupostos Generals de l’Estat; les eleccions; l’ascens de la dreta; la llengua; el conflicte entre els taxis i les VTC; la bombolla del lloguer; el feminisme; les infraestructures valencianes; els bous al carrer; el procés català; la situació dels cítrics, i els casos de corrupció en diferents formacions.

Aquestes són les 10 frases o fragments més destacats de la conversa:

1. “Si finalment els Pressupostos Generals de l’Estat foren rebutjats, és evident que més prompte que tard caldria resoldre aquesta situació de bloqueig, i això, en democràcia, es fa amb unes eleccions.”

2. “M’agradaria que la Comunitat Valenciana més prompte que tard tinguera el seu calendari. La mobilitat, l’habitatge, l’educació o la sanitat són competències autonòmiques. El ‘barrejat’ no contribueix a donar visibilitat.”

3. “L’extrema dreta ha entrat a les institucions perquè el PP li ha posat una passarel·la.”

4. Sobre les declaracions de Toni Cantó en referència a la llengua: “Una persona que aspira a ser president de la Generalitat Valenciana hauria de tindre més respecte a la societat valenciana.”

5. “El 155 no és una qüestió de partidisme. Si s’incompleix en un moment determinat la legislació vigent, siga a Catalunya o siga a Andalusia, s’han d’aplicar les mesures corresponents. Però la solució no és ni recentralitzar ni separar. Sens dubte, la resposta al sobiranisme no pot ser la recentralització.”

6. “El feminisme és allò que ha fet avançar més la humanitat en el darrer segle. A mi m’agradaria ser més feminista del que he estat. La pitjor desigualtat que hi pot haver és aquella que diferencia homes i dones, perquè no hi ha democràcia si no hi ha igualtat.”

7. “Posaria la mà al foc per Jorge Rodríguez.”

8. “La [manca de] televisió pública ens ha fet molt de mal. És molt més difícil recomençar que començar.”

9. “Crec que a Toni Cantó l’han vist més en 7 vidas que per ací.”

10. “L’AP-7 serà gratuïta.”

Comparteix

Icona de pantalla completa