Diari La Veu del País Valencià
Camps demana suspendre els interrogatoris del cas Gürtel perquè no ha tingut accés a la documentació

L’expresident Francisco Camps ha sol·licitat per escrit al jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata la suspensió de tots els interrogatoris previstos per a la setmana que ve en la causa que l’investiga pels contractes del seu govern a empreses de la trama Gürtel. Segons han informat Europa Press fonts jurídiques, Camps va ser imputat a la fi de desembre passat i la seua defensa està personada en el procediment des de fa unes dues setmanes, però encara no ha tingut accés a la còpia digital de tota la documentació perquè assegura que des del jutjat no se li ha facilitat.

Per això, la defensa ha remés un escrit a l’instructor perquè suspenga totes les declaracions de testimonis i investigats, que estan programades de dilluns a divendres de la setmana vinent, fins a disposar de tota la informació d’aquesta peça 5 del cas Gürtel, que es va reobrir en l’Audiència Nacional per a investigar la possible implicació de l’expresident en els contractes al Grupo Correa. Camps està citat com a imputat divendres que ve, 1 de febrer, però abans passaran per l’Audiència Nacional altres investigats com ara el líder de la trama Gürtel, Francisco Correa; el que va ser responsable d’Orange Market Álvaro Pérez, ‘el Bigotes’, o les exempleades del Grup Correa Isabel Jordán i Mónica Magariños, totes dues condemnades per altres peces del cas.

També estan cridats a comparéixer l’exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa i l’exconsellera i exportaveu de la Generalitat Paula Sánchez de León, entre altres testimonis. La peça dels contractes d’Orange Market és la cinquena investigació que s’obri contra Camps en relació amb la trama Gürtel. En la primera, l’anomenada causa dels vestits, va ser absolt per un jurat popular, si bé després s’han anat incoant altres diligències.

En l’actualitat, Camps té més causes pendents: la investigació en el Jutjat d’Instrucció número 5 de València per les irregularitats en les contractacions de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies per a la visita del Papa Benet XVI i la del Jutjat d’Instrucció 17, que investiga presumptes irregularitats en les adjudicacions per a la construcció del circuit de l’F1 per part de l’Ens Gestor de Transports i Ports (GTP) de la Generalitat.

Un any de les revelacions de Costa

De la Mata va acordar imputar Camps després de la reobertura de la investigació per ordre de la Sala penal de l’Audiència Nacional arran de les revelacions que van fer Ricardo Costa, Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez en el judici celebrat fa just un any pel finançament il·legal de les campanyes electorals del PP al País Valencià. Concretament, Costa va revelar que el PPCV es va finançar amb diners negres i que era l’aleshores president autonòmic qui ordenava adjudicar els contractes públics a les empreses de la Gürtel.

Una vegada conegudes aquestes declaracions, la Fiscalia Anticorrupció va demanar al jutge reobrir la investigació d’aquesta causa per a Camps amb l’objectiu de saber si l’expresident valencià “va participar de manera decisòria” en l’adjudicació a Orange Market, “presumptament irregular”. L’instructor va donar la raó al Ministeri Públic en considerar que “la veritat és que han sigut posats de manifest elements que relacionen a Camps amb els fets amb la suficient consistència com per a, en aquest moment, dirigir contra ell el procediment en qualitat de persona investigada”.

Comparteix

Icona de pantalla completa